'Trotse' Jack Mikkers mag langer blijven als burgemeester van Den Bosch

17 mei 2023 om 06:56 • Aangepast 25 mei 2023 om 02:02
nl
Jack Mikkers kan verder als burgemeester van Den Bosch. De gemeenteraad heeft zich dinsdagavond uitgesproken voor een tweede termijn van zes jaar voor Mikkers. Die gaat op 11 oktober in.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

De aanbeveling van de raad gaat naar de minister van Binnenlandse Zaken. Het is gebruikelijk dat de minister die aanbeveling volgt.

“Er is veel waardering voor de manier waarop onze burgemeester het ambt vervult. Hij zet zijn verbindende kwaliteiten in voor het versterken van de stad en regio", zo gaf voorzitter René van den Kerkhof van de vertrouwenscommissie dinsdagavond aan.

Mikkers is blij met het vertrouwen van de raad. Hij zegt zich 'met trots, veel plezier en oog voor de toekomst van deze gemeente' te willen blijven inzetten. Dit met 'aandacht voor iedereen'.

Veelbesproken
Mikkers volgde in 2017 Ton Rombouts op. Die nam toen na ruim twintig jaar afscheid als burgemeester. Mikkers was daarvoor burgemeester van Veldhoven. De benoeming van Mikkers destijds was veelbesproken.

Uit een reconstructie van zijn benoeming in het Brabants Dagblad werd duidelijk dat Mikkers de tweede keuze was van de vertrouwenscommissie. Eerste keus Jan Hamming koos op het laatste moment voor Zaanstad.

LEES OOK: 'Niet Mikkers, maar Hamming was droomkandidaat voor opvolging Rombouts'

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!