Henk Fraser is nieuwe trainer van RKC Waalwijk

17 mei 2023 om 17:14 • Aangepast 26 mei 2023 om 02:00
nl
RKC Waalwijk heeft een nieuwe trainer. De club heeft Henk Fraser voor de komende twee seizoenen vastgelegd. Hij wordt de opvolger van Joseph Oosting, die na dit seizoen naar FC Twente vertrekt.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Fraser moest in de winterstop vertrekken bij FC Utrecht. Tijdens een trainingskamp had hij een speler, Amin Younes, bij de keel gegrepen.

De 56-jarige Fraser speelde bij Sparta, FC Utrecht, Roda JC en Feyenoord. De zesvoudig international begon zijn trainersloopbaan bij de jeugd van Feyenoord. Als hoofdtrainer werkte Fraser bij ADO Den Haag, Vitesse en Sparta voordat hij bij FC Utrecht aan de slag ging.

Oude bekende
Bij RKC treft hij minstens één oude bekende. Met Mo Allach, nu technisch directeur in Waalwijk, werkte hij eerder samen bij Vitesse.

Fraser heeft er zin in, zo laat hij weten op de site van zijn nieuwe club: "Ik zie veel potentie binnen de club en ben vastbesloten om er samen met de spelers, staf, directie en supporters het maximale uit te halen. Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan en door te gaan op de ingezette lijn van de afgelopen jaren.”

'De juiste persoon'
De nieuwe trainer moet het komend seizoen doen zonder Mats Seuntjens, die naar FC Utrecht vertrekt, en Pelle Clement en Saïd Bakari, die beiden voor Sparta hebben gekozen. Tegenover het vertrek van deze drie spelers staat de terugkeer van Aaron Meijers en de komst van keeper Jeroen Houwen.

RKC's algemeen directeur Frank van Mosselveld: “Wij zijn ervan overtuigd dat Henk als mens en als trainer de juiste persoon is om een vervolg te geven op wat we als club de laatste jaren neergezet hebben.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!