Liveblog

112-nieuws: kat van dak gered • zak met chemisch afval in brand

18 mei 2023 om 22:08 • Aangepast 27 mei 2023 om 02:00
nl
In dit liveblog houden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

22.16

Vrachtwagens van vluchtstrook gestuurd

Wachten op privacy instellingen...
22.03

Zak met chemisch afval in brand

Bij een bedrijf aan de Industrieweg in Waspik stond vanavond een zak met chemisch afval in brand. De brandweer moest over het hek klimmen om bij de brand te kunnen komen, omdat degene met de sleutel van het bedrijf onbereikbaar was. Het vuur was snel geblust.

Foto: Marcel van Dorst/SQ Vision.
Foto: Marcel van Dorst/SQ Vision.
20.17

Afrit N2 dicht

De afrit Eindhoven-Airport op de N2 is dicht, in de richting van Maastricht naar Eindhoven. Dat komt door een spoedreparatie. Verkeer wordt geadviseerd om de A58 te volgen en te keren bij Best.

19.11

Auto op z'n kant

Op de A59 is vanmiddag een ongeluk gebeurd. Een auto was op de zijkant beland. Niemand raakte gewond. De weg was korte tijd afgesloten.

Wachten op privacy instellingen...
18.22

Kat van dak gehaald

De brandweer heeft in Valkenswaard geholpen om een kat van een dak te halen. Het dier was op het dak van een huis aan de Esdoornstraat beland, en wilde niet meer naar binnen. Bewoners hebben op allerlei manieren geprobeerd de kat van het dak te krijgen, maar zonder succes. De eigenares van de kat is uiteindelijk in de hoogwerker van de brandweer mee naar boven gegaan om het dier zelf te kunnen pakken.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
18.01

Vrouw gestoken door andere vrouw

Een vrouw is lichtgewond geraakt nadat ze werd gestoken door een andere vrouw. Dat gebeurde in de Cornelis van Bijnkershoekstraat in Eindhoven. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Agenten hebben daarna in de omgeving gezocht naar de verdachte. Uiteindelijk is een vrouw aangehouden als verdachte. De politie doet nog onderzoek.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
17.15

Brand in berm A58

Op de A58 bij Tilburg woedde aan het einde van de middag brand in de berm. Een rijstrook richting Breda was tijdelijk afgesloten, zodat de brandweer veilig kon blussen. Ook de politie was aanwezig.

15.27

Vrouw mishandeld

Een vrouw is zondagavond mishandeld bij de kruising van de Sint Hubertusstraat met Westerpark in Tilburg. De vrouw liep daar met haar hondje toen ze drie mannen aansprak, omdat ze afval dumpten. Daarna werd ze mishandeld.

De politie doet onderzoek en hoopt dat het slachtoffer zich meldt. “We hebben pas recentelijk gehoord van degene die de mishandeling gezien heeft. Het verhaal klonk zo heftig dat wij meteen een onderzoek zijn gestart”, meldt de woordvoerder.

LEES OOK: Vrouw met hondje door mannen mishandeld, politie zoekt slachtoffer

13.11

Vrouw vermist in Bergen op Zoom

In Bergen op Zoom wordt sinds een uur vanmiddag een 84-jarige vrouw vermist. Ze is blank, slank en heeft halflang bruinrood haar. Ze droeg op het moment van haar verdwijning een rood jasje en een donkere broek.

12.58

Vermiste man Gemert-Bakel gevonden

In de gemeente Gemert-Bakel werd sinds het begin van de middag een 89-jarige man vermist. Hij werd het laatst gezien aan de Nieuwe Biezen. Rond een uur 's middags kon Burgernet melden dat de man in goede gezondheid is aangetroffen.

12.02

Dure dag voor motorrijder

Een motorrijder (24) zette vanochtend de boel op stelten op de A2 bij Den Bosch. Hij reed daar met een snelheid van ruim 134 kilometer per uur over de snelweg en haalde meerdere voertuigen rechts in. In Capelle aan den IJssel werd de motorrijder een uur later aangehouden, nadat hij daar een rood verkeerslicht negeerde. Hij krijgt een bekeuring van in totaal 1031 euro.

11.51

Auto's botsen op kruising in Oss

Op de kruising van de Hertogensingel met de Oijenseweg in Oss botsten vanochtend twee auto’s op elkaar. Een vrouw is nagekeken door ambulancepersoneel, maar ze hoefde niet naar een ziekenhuis gebracht te worden. Beide auto’s zijn zwaar beschadigd. Hoe de aanrijding kon plaatsvinden, wordt onderzocht.

De schade aan beide auto's is na de botsing in Oss aanzienlijk (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
De schade aan beide auto's is na de botsing in Oss aanzienlijk (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
11.31

Dronken Roemeen stapelt fout op fout

Een 21-jarige Roemeen is dinsdag aangehouden na het aanrijden van een fietser op de Eindhovensedijk bij Oirschot. Dat maakte de politie woensdag bekend. Agenten zagen de automobilist slingeren toen zij hem met de politieauto passeerden. Ze konden ternauwernood een aanrijding voorkomen. Ze gaven de bestuurder een stopteken, maar die gaf juist gas bij. Vervolgens raakte hij bijna de tegemoetkomende 71-jarige fietser. De automobilist probeerde er daarna rennend vandoor te gaan, maar hij kwam niet ver. De man was zwaar onder invloed en heeft geen geldig rijbewijs.

Wachten op privacy instellingen...
11.08

Ongeluk op A2

Twee rijstroken van de A2 van Utrecht richting Den Bosch werden rond kwart voor elf vanochtend afgesloten na een ongeluk bij knooppunt Empel. De afsluiting leidde rond kwart over elf 's ochtends tot een elf kilometer lange file vanaf Zaltbommel, goed voor een uur vertraging. Sinds halftwaalf 's ochtends zijn de afgesloten rijstroken weer vrijgegeven.

Wachten op privacy instellingen...
10.26

Gewonde man in Best

Een man is vanochtend gewond geraakt bij een steekpartij op de Koningin Julianaweg in Best. Hij is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Agenten zetten een gebied rond een bestelauto af voor onderzoek. Een opgeroepen traumaheli hoefde uiteindelijk niet te komen. Een 56-jarige man is aangehouden. Wat er aan de steekpartij vooraf ging, is niet bekend.

De steekpartij vond plaats in de buurt van de Action in Best (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
De steekpartij vond plaats in de buurt van de Action in Best (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
09.50

Snorfietser zwaargewond in Breda

De snorfietser die gistermiddag gewond raakte bij een ongeluk op de Terheijdenseweg in Breda is een 18-jarige man uit de gemeente Drimmelen. Dat maakte de politie vanochtend bekend. Ook een 20-jarige automobilist was bij dit ongeluk betrokken. Ook die komt uit de gemeente Drimmelen. Het ongeluk gebeurde rond kwart over vier. De snorfietser werd met spoed naar een ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt hoe het zo kon misgaan op de Terheijdenseweg.

09.45

Drie voertuigen uitgebrand in Bergen op Zoom

In de Schimmelpennicklaan in Bergen op Zoom zijn afgelopen nacht drie voertuigen uitgebrand. Dit werd rond halfvijf ontdekt. De politie doet onderzoek. Wie iets verdachts heeft gezien of gehoord, wordt gevraagd de politie te bellen.

09.30

Gemeente Meierijstad voor bijna 40.000 euro opgelicht

Criminelen hebben de gemeente Meijerijstad voor 37.200 euro opgelicht. Dat meldt MooiSchijndel woensdagavond. Volgens de lokale nieuwssite deden de oplichters zich voor als hooggeplaatste functionarissen die opdracht gaven voor het uitvoeren van een spoedbetaling. Er werden meerdere pogingen gedaan, maar toen was de fraude al ontdekt. De burgemeester, Kees van Rooij, laat aan MooiSchijndel weten de fraude te betreuren. Er is aangifte gedaan.

07.52

Bestelbus vat vlam tijdens het rijden

De bestelbus van een schilder is vanochtend in vlammen opgegaan aan de Veertienbunder in Breda. De bestelbus vatte rond kwart voor zeven 's ochtends, tijdens het rijden, vlam. Hoe dit kon gebeuren, wordt onderzocht. De bestuurder kon de bestelbus veilig verlaten maar liep aan zijn hand wel wat brandwonden op. De brandweer was snel aanwezig, maar kon niet voorkomen dat de bestelbus verloren ging.

De bestelbus vatte vlam tijdens het rijden (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
De bestelbus vatte vlam tijdens het rijden (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
03.00

Auto brandt uit in Heesch

Aan het Stationsplein in Heesch is afgelopen nacht een auto uitgebrand. Het vuur werd rond halftwee ontdekt. Toen de brandweer aankwam, stond de auto al in lichterlaaie. Die was niet meer te redden. Agenten zetten de straat af zodat de brandweer voldoende ruimte had om de auto te blussen. Hoe de brand kon uitbreken, wordt onderzocht.

Van de auto in Heesch bleef slechts een wrak over (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
Van de auto in Heesch bleef slechts een wrak over (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
01.00

Paarden slaan op hol in Loonse en Drunense Duinen

Drie paarden waren gistermiddag losgebroken in de Loonse en Drunense Duinen. Daar trokken zij een koets voort. Een paard kon snel weer worden gevangen. De andere twee sloegen op hol en reden met de koets via de Waalwijksebaan, de Duinlaan en de Van Heastrechtstraat in volle draf richting de bebouwde kom van Kaatsheuvel. Op de rotonde bij de molen konden agenten beletten dat de paarden met de koets de wijk in zouden gaan. Op de Horst werden de paarden door de agenten gestopt. De paarden werden daar in een weiland geplaatst en herenigd met de voerlui.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!