Helmond Sport maakt het PEC Zwolle moeilijk, Willem II gelijk tegen 10 man

19 mei 2023 om 23:04 • Aangepast 31 mei 2023 om 02:03
Helmond Sport heeft het titelkandidaat PEC Zwolle lastig gemaakt in de Keuken Kampioen Divisie. Pas in de laatste minuut viel de winnende treffer voor de Zwollenaren. De kampioensschaal ging echter naar Heracles. TOP Oss, Willem II, FC Eindhoven en Jong PSV speelden gelijk. NAC verloor in de slotfase van Telstar en FC Den Bosch sloot het seizoen af met een 3-0 nederlaag tegen De Graafschap.
Profielfoto van Corné Verschuren

Helmond Sport - PEC Zwolle 2-3
Helmond Sport heeft het titelkandidaat PEC Zwolle flink lastig gemaakt in de strijd om de titel in de Keuken Kampioen Divisie. De Zwollenaren maakten pas in de 96e minuut de winnende treffer. Het was echter niet genoeg om Heracles van de titel af houden.

Helmond Sport ging de rust in met een 2-1 voorsprong. Nadat Lennart Thy voor PEC Zwolle de score had geopend, was het Martijn Kaars die twee keer de trekker overhaalde. Aan het begin van de tweede helft kwam PEC Zwolle via Thy op gelijke hoogte 2-2. Het was Sven Zitman die de winnende treffer voor de bezoekers maakte.

FC Dordrecht - TOP Oss 2-2
In de kelder van de Keuken Kampioen Divisie stond er bij de wedstrijd tussen FC Dordrecht en TOP Oss weinig meer op het spel. Beide ploegen draaiden een teleurstellend seizoen. De thuisclub kwam op slag van rust op voorsprong door een doelpunt van Sahverdi Cetin. Binnen twintig minuten na rust stond het 1-2. Voor de Ossenaren maakte Jearl Margaritha beide doelpunten. Een kwartier voor tijd bepaalde Samuele Longo de eindstand op 2-2.

Roda JC - Willem II 2-2
Willem II moest tegen Roda JC genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel. De Limburgers speelden de tweede helft grotendeels met tien man. Dat gebeurde nadat Guus Joppen met een rode kaart van het veld was gestuurd. De laatste wedstrijd die Joppen speelde voor Roda kreeg zo een voortijdig eind.

Na een kwartier opende Dylan Vente de score voor Roda JC. Op slag van rust trok Elton Kabangu met zijn doelpunt de score weer in evenwicht, 1-1. Boyd Reith zette kort na rust de thuisploeg weer op voorsprong. Twee minuten later schoot Jesse Bosch van afstand fraai raak, 2-2.

Telstar- NAC Breda 2-)
Het venijn van de wedstrijd zat in de staart. Lange tijd leken de bezoekers met een 0-1 overwinning terug naar Breda te reizen. Na een half uur schoot Ody Velanas NAC op voorsprong. In de slotminuten werd Quinten van den Herik de gevierde man van Telstar. In slotminuut maakte hij gelijk. Daarna lag de wedstrijd even stil, omdat er iets op het veld was gegooid. Vrij snel daarna kon de wedstrijd worden uitgespeeld. Het was Quinten van den Herik die voor de winnende treffer zorgde, 2-1..

Odysseus Velanas (NAC) neemt doel van Telstar onder vuur (Foto: Orange Pictures)

Jong PSV - FC Eindhoven 1-1
De ploeg van trainer Rob Penders speelde de laatste wedstrijd voor de play-offs gelijk tegen stadsgenoot Jong PSV. In de play-offs speelt FC Eindhoven maandagavond thuis tegen Almere City.

De doelpunten in de Eindhovense derby vielen in de tweede helft. Tien minuten na rust zette Jason van Duiven Jong PSV op voorsprong. Amper vijf minuten later was het Koen Oostenbrink die voor de gelijkmaker zorgde.

De Graafschap - FC Den Bosch 3-0
Ook in deze wedstrijd stonden weinig belangen meer op het spel. Siem de Jong van De Graafschap speelde zijn laatste wedstrijd in het betaalde voetbal. Hij fleurde dat op door voor de rust de 1-0 en de 2-0 te scoren. Na de rust vergrootte Devin Haen de voorsprong van de thuisploeg naar 3-0. FC Den Bosch sluit de competitie af met een 19e plek in de Keuken Kampioen Divisie.

Gedion Zelalem (FC Den Bosch) probeert het schot van Siem de Jong (De Graafschap) te blokkeren (Foto: Orange Pictures)