Liveblog

112-nieuws: bestuurder rijdt de berm in • scooterrijder gewond na botsing

20 mei om 22:25 • Aangepast 31 mei om 02:03
nl
In dit liveblog houden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

22.19

Scooterrijder botst tegen auto

Een automobilist en scooterrijder zijn tegen elkaar gebotst op de Grootschoterweg in Budel-Schoot. De scooterrijder raakte daarbij gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. Volgens ooggetuigen kon de scooterrijder niet op tijd remmen voor de auto, die van rechts kwam. De bestuurster van de auto probeerde nog uit te wijken, maar de scooterrijder kwam tegen de zijkant van de auto terecht.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
21.07

Loslopende schapen in Lierop

In Lierop liepen vanavond zes schapen los op de kruising van de Hogeweg met Het Broek. "Omdat dit dichtbij de snelweg ligt, zouden er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan", meldt de politie. De agenten probeerden de schapen daarom terug te krijgen naar de omheinde wei, maar zonder succes. "Ze bleven ons schaapachtig aankijken."

Uiteindelijk heeft de herder zijn schapen terug naar de wei begeleid. De agent in kwestie had er in ieder geval wel lol in. "Ik heb mijn collega weer gewekt. Hij bleek tijdens het tellen van de schapen in slaap gevallen te zijn", grapt de agent.

Foto: politie_someren/Instagram.
Foto: politie_someren/Instagram.
20.31

Bestuurder belandt in de berm

Een bestuurder is vanavond van de weg geraakt bij de Odiliadijk in Cuijk. Toen hij voorbij het pannenkoekenhuis reed, kwam hij links in de berm terecht. De man stuurde de weg weer op, maar botste toen tegen een boom aan. Daarna kwam hij in de berm aan de rechterkant tot stilstand. De politie heeft de man meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse, om te controleren of hij onder invloed van alcohol was. De auto raakte flink beschadigd en is weggesleept.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
20.19

Man die gewonde fietser achterliet is opgepakt

Een 19-jarige man uit Noordhoek is vandaag aangehouden, omdat hij gisteren een 70-jarige fietsster had aangereden op een scooter. Bij het ongeluk in Dordrecht liep de vrouw uit deze stad volgens de politie ernstige verwondingen aan haar hoofd op. De man had zich bij de politie gemeld.

De aanrijding was gisteren rond vijf uur op de Wieldrechtse Zeedijk. De verdachte was er daarna vandoor gegaan. De man zit vast en wordt verhoord.

15.59

Geen treinen Roosendaal - Goes

Tussen Roosendaal, Bergen op Zoom en Goes rijden geen treinen door werkzaamheden. Dat duurt volgens de NS tot en met maandag 02.00 uur. Er rijden snelbussen.

14.10

Man op vluchtstrook na ruzie

Gisteravond kreeg de politie in Oosterhout melding dat er een man op de vluchtstrook van de snelweg A27 zou lopen. De man bleek na een ruzie uit de auto te zijn gezet. Agenten hebben hem van de snelweg gehaald. Vanaf daar moest de man zelf vervoer naar huis regelen.

13.44

Aanhouding met getrokken wapens in Heesch

Een 48-jarige Moldaviër is gisteravond bij de McDonald's in Heesch aangehouden, omdat hij vermoedelijk een vuurwapen bij zich had. Agenten met getrokken wapens arresteerden hem om halfacht op de parkeerplaats aan de Cereslaan. De auto van de man is doorzocht, maar er is geen wapen gevonden.

Op social media gaan beelden rond van de aanhouding.
Op social media gaan beelden rond van de aanhouding.
12.02

Vaten met drugsafval gedumpt

Aan de Ridderstraat in Gilze zijn vaten met drugsafval gevonden. De vaten werden ontdekt door een voorbijganger. Brandweer en politie zijn aanwezig om metingen te doen. De vaten worden door een gespecialiseerd bedrijf opgeruimd.

De gedumpte vaten werden zaterdagochtend gevonden aan de Ridderstraat in Gilze (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
De gedumpte vaten werden zaterdagochtend gevonden aan de Ridderstraat in Gilze (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
10.30

Verkeersdrukte in Overloon

Het is druk in en rond Overloon vanwege het evenement Militracks in het Oorlogsmuseum. Vanaf de afslag van de snelweg A73 naar het dorp is de vertraging ongeveer een kwartier.

LEES OOK: Soldaatje spelen op Militracks: 'Maar volledige uniformen mogen niet'

Drukte in en rond Overloon vanwege het evenement Militracks (foto: Albert Hendriks).
Drukte in en rond Overloon vanwege het evenement Militracks (foto: Albert Hendriks).
10.05

Man zit jonge overvallers achterna

Een 20-jarige man uit Rijen heeft gisteren twee jonge mannen achtervolgd die hem overvielen. De twee jongens van 16 en 18 jaar oud bedreigden hem met een mes. Ze sloegen met een scooter op de vlucht toen het slachtoffer hard om hulp riep.

LEES OOK: Man zit jonge overvallers achterna die e-sigaretten van hem stelen

09.50

Vechtpartij in Oss

Vannacht was er in het centrum van Oss een grote vechtpartij tussen groepen jongeren. Politie uit de gemeenten Meierijstad en Maashorst ging met loeiende sirenes naar het centrum om ondersteuning te bieden. Toen de politie aankwam, vloog de groep uit elkaar en was de vechtpartij voorbij. Er is iemand aangehouden voor belediging van de agenten. 

08.25

Verkeersborden op straat

In Zijtaart en Keldonk zijn meerdere verkeersborden omver gegooid. Op Instagram laat de politie weten dat 'de boosdoeners' niet zijn gevonden.

In Zijtaart en Keldonk waren mensen afgelopen nacht met verkeersboden aan de haal gegaan (foto: Instagram wijkagent Meierij).
In Zijtaart en Keldonk waren mensen afgelopen nacht met verkeersboden aan de haal gegaan (foto: Instagram wijkagent Meierij).
07.39

45 kilometerauto in vlammen op

Op de hoek van de Locatellistraat met de Lemmenslaan in Eindhoven is afgelopen nacht een 45 kilometerauto uitgebrand. Hoe de brand kon ontstaan, wordt onderzocht. Een huis in de buurt liep bij de autobrand lichte rookschade op.

De brandweer bluste de 45 kilometerauto in Eindhoven (foto: SQ Vision).
De brandweer bluste de 45 kilometerauto in Eindhoven (foto: SQ Vision).
Van de 45-kilometerauto bleef slechts een geraamte over (foto: SQ Vision).
Van de 45-kilometerauto bleef slechts een geraamte over (foto: SQ Vision).
22.08

Vrachtwagen weggestuurd van vluchtstrook A67

Een vrachtwagenchauffeur had gisteravond zijn vrachtwagen geparkeerd op de vluchtstrook van de snelweg A67 bij Veldhoven terwijl dit verboden is. Een weginspecteur van Rijkswaterstaat zag dit en stuurde hem weg.

Wachten op privacy instellingen...
21.42

Botsing auto's op N279

Twee auto's botsten gisteravond op elkaar op de N279 bij Asten. Het ging om een kop-staartbotsing. Niemand raakte gewond. De auto's zijn allebei meegenomen door een berger.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!