Waarschuwing voor stevige onweersbuien, kans op wateroverlast

21 mei om 06:17 • Aangepast 2 juni om 02:02
nl
Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien die in aantocht zijn. Voor Brabant geldt vanaf acht uur zondagavond code geel. Tijdens de onweersbuien is er kans op hagel en windstoten. Er kan volgens het KNMI veel regen in korte tijd vallen, met plaatselijk wateroverlast tot gevolg.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Roosmarijn Knol van Weerplaza verwacht die onweersbuien vooral in het oosten van de provincie. "Maar ik denk dat we er in Brabant nog redelijk mee wegkomen."

"Er zit heel veel regenwater in die buien."

Zaterdag vertelde Roos in het radioprogramma 'Weekend' op Omroep Brabant dat de buien rond zes uur 's avonds werden verwacht. Inmiddels verwacht ze de buien pas later in de avond en zondagnacht. "Ik zie ze nu rond acht of negen uur 's avonds in de weerkaarten verschijnen, in het oosten van het land. Die stevige onweersbuien komen vanuit Duitsland onze kant op. Het zwaartepunt zal vooral boven het midden en noordoosten van Nederland liggen. Maar ik sluit niet uit dat het oosten van Brabant ook met zo'n stevige bui te maken krijgt."

De buien trekken niet snel over, dus lokaal kan dat zorgen voor wateroverlast.

"Dit kan de eerste zomerse dag van het jaar worden."

Tot de buien aankomen, wordt deze zondag de warmste dag van dit jaar tot nu toe. "We gaan richting 25 graden. Daarmee kan dit de eerste zomerse dag van het jaar worden. We bevinden ons in een heel warme, maar ook vochtige luchtsoort. Daarin kan de temperatuur een stuk hoger oplopen dan de afgelopen tijd. Zodra de zon erbij komt, schiet de temperatuur als een raketje omhoog."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!