Welkom in Den Bosch, of is het Helvoirt?

21 mei om 16:18 • Aangepast 2 juni om 02:01
nl
Een verwarrende situatie bij de Helvoirtsestraat in Helvoirt dit weekend. Wie daar de bebouwde kom binnen komt rijden, kijkt even raar op. Net voor het plaatsnaambord van het dorp hangt plotseling een ander bord: een plaatsnaambord voor 's-Hertogenbosch. "Welkom in Den Bosch!", zeggen voorbijgangers dan ook lachend.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

Wie het bord heeft geplaatst en waarom, is niet duidelijk. Maar het leidt wel tot verwarring: hoort dit stukje Helvoirt voortaan bij de gemeente Den Bosch, in plaats van de gemeente Vught? Voorbijgangers kijken in ieder geval lachend naar het bord. Ze vermoeden dat het gewoon een grap is.

Vier minuten
Een buurtbewoner heeft bewakingsbeelden van de bewuste nacht waarop het bord waarschijnlijk is geplaatst. Daarop is te zien dat vrijdagnacht rond kwart voor twee een auto in de straat parkeerde. Twee mensen deden een capuchon op, pakten iets uit de kofferbak en renden richting de plek waar het plaatsnaambord staat. Een van hen had naar alle waarschijnlijkheid het plaatsnaambord van 's Hertogenbosch vast. En ze wisten de klus snel te klaren: nog geen vier minuten later liepen de twee met lege handen terug naar hun auto en vertrokken ze.

Iemand rent met iets wat lijkt op een verkeersbord over straat.
Iemand rent met iets wat lijkt op een verkeersbord over straat.

Weet jij meer over dit mysterieuze bord? Stuur ons dan een mailtje.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!