School is 'extra alert' na dreigementen, maar past lesrooster niet aan

22 mei 2023 om 06:15 • Aangepast 2 juni 2023 om 02:02
nl
Er is onrust op het Dr. Knippenberg College in Helmond vanwege dreigende teksten aan het adres van de school, die rondgaan in WhatsApp en op social media. De school heeft desondanks besloten deze maandag geen aanpassingen te doen in het rooster, zo meldt de directeur in een brief aan de leerlingen en hun ouders.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Volgens het ED houden de dreigementen verband met de mishandeling van een 14-jarig meisje in een toiletruimte van de school. Dit gebeurde twee weken geleden. Die mishandeling werd vastgelegd op filmpjes. Na de mishandeling kreeg het meisje steun van een groep motorrijders die haar dagelijks naar school bracht en weer ophaalde. Een paar dagen na de mishandeling zouden drie schoolgenoten zijn aangehouden.

"Wij zijn er voor je."

Maar de onrust is daarmee dus nog niet weg, blijkt uit de dreigende teksten aan het adres van de school die rondgaan. Waar precies mee wordt gedreigd, is niet duidelijk. "Op dit moment bekijkt de politie wie de berichten heeft gestuurd", laat directeur Jule Frantzen weten in de brief aan de ouders. "Doordat de berichten veel gedeeld worden, is dat lastig te achterhalen." Daarom wordt opgeroepen deze berichten niet verder te delen. "Zo krijgt de politie meer inzicht wie de bron is. Daarnaast vragen we jullie de rust te bewaren."

Ondanks dat het schoolbestuur besloot het rooster niet aan te passen vanwege de dreigementen, staan deze maandag wel een aantal mensen van de school bij de ingang en de plaza. "Mocht je vragen of opmerkingen hebben, dan spreek je ons aan. Wij zijn er voor je."

"We zullen extra alert zijn."

"Wij staan in directe verbinding met de politie om de kwestie op de voet te volgen", vervolgt Frantzen. "De ongerustheid is daarmee niet voorbij", beseft de directeur. "Daarvoor hebben wij begrip. Dat betekent dat we extra alert zullen zijn."

LEES OOK: Meisjes mishandelen andere tieners: 4 verdachten aangehouden

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!