Eindhoven in de ban van Champions League-finale: 'Alle hotels volgeboekt'

22 mei 2023 om 16:18 • Aangepast 2 juni 2023 om 02:01
nl
Eindhoven maakt zich op voor de vrouwenfinale van de Champions League op zaterdag 3 juni in het uitverkochte stadion van PSV. Terwijl FC Barcelona en VfL Wolfsburg om de titel strijden, belooft het sowieso een gouden weekend te worden voor de hotelbranche in de stad. “De 29 hotels zijn volgeboekt. Dat zijn 2700 kamers", rekent Jeroen Renders van het Eindhovens Hoteliers Overleg voor. "Er is geen kamer meer te krijgen."
Profielfoto van Rogier van Son
Geschreven door

De prijzen van de hotelkamers zijn voor het finaleweekend volgens Renders vijftien tot twintig procent duurder dan normaal. “Het zijn commerciële bedrijven. De vraag in dat weekend is enorm groot. Het spreekt voor zich dat de tarieven dan ietsje hoger liggen.”

Renders zelf is directeur van het vijfsterrenhotel NH Collection Eindhoven Centre. “Wij hebben 132 hotelkamers. Zeker tachtig procent van de kamers is voor die finale geboekt.”

Ook de Eindhovense horeca vaart er volgens Renders wel bij. “Ik neem aan dat alle restaurants zijn volgeboekt. De finale heeft een enorme pr-waarde voor de stad Eindhoven, de hotels en alles eromheen. De spin-off is enorm.”

"Het is zo belangrijk dat wij deze finale binnenhalen."

Achter de schermen is er lang hard gewerkt om de finale naar Eindhoven te halen. Drie jaar geleden al schreef de gemeente een zogeheten bidbook, het voorstel om het in Eindhoven te houden.

Renders zegt dat daar veel werk in is gestoken. "Als we het over Nederland hebben, gaat het toch vaak over Amsterdam, Rotterdam en misschien Utrecht. Maar Eindhoven kan dit soort grote finales faciliteren. Wij hebben de capaciteit.”

Wie de finale wil bijwonen maar nog geen kaartje heeft, komt van een koude kermis thuis. Alle 34.120 kaarten in het stadion van PSV zijn al vergeven. De finale is daarmee op voorhand ook de best bezochte vrouwenwedstrijd ooit in Nederland. Het is de eerste keer dat de eindstrijd van de Champions League voor vrouwen in een uitverkocht stadion wordt gespeeld.

"Eindhoven kijkt naar mogelijkheden om dat toernooi ook naar hier te halen.”

Voor de organisatie is er alles aan gelegen dat het finaleweekend soepeltjes verloopt. Het zou zomaar kunnen dat er dan meer evenementen van het vrouwenvoetbal naar Eindhoven komen, stelt de hoteldirecteur. Zo heeft Nederland zich kandidaat gesteld om in 2027 het WK vrouwenvoetbal te organiseren.

Renders: “Het is zo belangrijk dat wij deze finale nu al hebben binnengehaald. Eindhoven kijkt naar mogelijkheden om dat WK ook naar hier te halen.”

Een kamer in het NH Collection Eindhoven Centre (foto: Rogier van Son).
Een kamer in het NH Collection Eindhoven Centre (foto: Rogier van Son).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!