Willem II gaat spannende return tegemoet in de play-offs om promotie

23 mei 2023 om 21:09 • Aangepast 2 juni 2023 om 02:01
Willem II heeft in de eerste ronde van de play-offs om promotie naar de Eredivisie verloren van VVV Venlo (3-2). Het ontbrak de Venlose ploeg daarbij niet aan geluk, want de Tilburgers leken bijna een helft lang op weg naar een eenvoudige zege.
Profielfoto van Ron Vorstermans

Jizz Hornkamp opende in de 13e minuut de score en tekende in de 36e minuut ook voor de 0-2. Toch keerde het tij. De Venlose aanvallers Sven Braken en Nick Venema vertolkten daarin een hoofdrol. Braken verlengde bij de 1-2 zonder dat hij er aanvankelijk erg in had een inzet van Venema tot achter de Tilburgse doelman.

VVV had ook geen pech bij de gelijkmaker. Braken benutte een strafschop nadat Pol Llonch de bal ongelukkig op een hand had gekregen. Venema schoot de thuisploeg uit Venlo in de 65e minuut ook op voorsprong, op aangeven van Braken: 3-2. Daarop hadden de Tilburgers geen antwoord.

Het wordt dus een spannende return zaterdag, weliswaar in Tilburg. Dan strijdt Willem II voor een plaats in de halve finales van de play-offs voor promotie naar de Eredivisie.