Video

Jelt (13) wint voetbalreis van duizend euro met deze prachtige goal

24 mei 2023 om 08:00 • Aangepast 2 juni 2023 om 02:01
nl
Jelt van Pinxteren (13) uit Boxtel heeft met een prachtgoal duizend euro gewonnen die hij mag besteden aan een voetbalreis. Zijn doelpunt voor ODC uit Boxtel werd verkozen tot 'Moment van het Jaar'. De goal ontstond bij een corner waarna Jelt met een hakje scoorde.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

De bezoekers van de amateurvoetbalwebsite Voetbal.nl, een initiatief van de KNVB, vonden Jelt veruit de beste van de vijf kandidaten. "Ik kreeg 401 stemmen, de nummer twee slechts 314 stemmen", vertelt Jelt trots.

De vijf beste acties op het veld van het huidige seizoen werden door de KNVB geselecteerd. "Dat was een hele mooie goal. Is het een bewussie of was het geluk?", vraagt de bekende presentator en straatvoetballer Soufiane Touzani als hij de vijf kandidaten bekend maakt. "Heel veel mensen zeggen dat het per ongeluk ging, maar het was bewust. Ik wilde via mijn hak op de goal schieten", zegt Jelt tegen Omroep Brabant.

Een schitterende goal, maar toch had hij niet verwacht dat hij de verkiezing zou winnen. "Ik liep eerst achter met de stemmen, dus had winst niet verwacht. Maar toen zag ik opeens dat ik inliep en erover heen kon. Er hebben ook veel mensen op me gestemd die ik niet ken", aldus de jonge Boxtelnaar die het liefste zijn geld zou verdienen met zijn sport.

"Ik wil graag profvoetballer worden, maar dat is lastig."

"Ik heb al een keer meegedaan met een scoutingsdag van FC Den Bosch maar ben het toen niet geworden. Misschien in de toekomst wel", zegt hij. Ook is hij door de KNVB geselecteerd om mee te trainen met de jongens (Future-groep) onder 14 jaar voor de regio Oost-Brabant.

"Ik train twee keer in de week bij ODC en een keer per week bij de KNVB. Soms spelen we oefenwedstrijden tegen de jeugd van Helmond Sport of FC Eindhoven. Als het kan wil ik ook bij een betaald-voetbalclub gaan spelen, al is dat wel lastig."

Jelt voetbalt sinds zijn vierde. "Al zolang ik weet ben ik op het veld bezig. Mijn vader is ook trainer", legt hij uit. Vader Jos wil hij ook meenemen op de voetbalreis die hij nu gewonnen heeft. "Ik wil naar Spanje of naar Italië en dan liefst naar een wedstrijd van Real Madrid, Juventus of AC Milan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!