NAC doet dankzij strafschop goede zaken in de play-offs

23 mei 2023 om 23:11 • Aangepast 2 juni 2023 om 02:02
NAC Breda heeft de thuiswedstrijd in de eerste ronde van de play-offs om promotie naar de Eredivisie gewonnen van MVV. In Breda zegevierde de ploeg van coach Peter Hyballa met 1-0 door een benutte strafschop. Zaterdag is de return in Maastricht.
Profielfoto van ANP
ANP

Aan de wedstrijd tussen de nummers vijf en zes uit de Keuken Kampioen Divisie ging een minuut stilte vooraf ter nagedachtenis aan NAC-clubicoon Hans van den Dungen.

NAC was daarna zeker in de beginfase sterker, maar grote kansen bleven uit. Kort voor de rust kreeg de thuisploeg een strafschop na een overtreding van Matteo Waem op Odysseus Velanas. Velanas schoot zelf binnen vanaf elf meter. Bij MVV moest Clint Essers nog worden vervangen na een blessure.

Af en toe gevaarlijk
In de tweede helft werden de bezoekers af en toe gevaarlijk, maar waren de grootste kansen voor NAC. Jort van der Sande leek de 2-0 te maken, maar scheidsrechter Alex Bos keurde het doelpunt af wegens buitenspel. Een kopbal van de aanvaller werd daarna maar net gestopt door doelman Romain Matthys.

Ook een treffer van de ingevallen Mart Remans aan de andere kant ging niet door wegens buitenspel.