Zon maakt overuren in pinksterweekend: 'Houd zonnebrandcrème in de buurt!'

vrijdag om 09:19 • Aangepast dinsdag om 09:53
nl
Zonaanbidders staat een heerlijk pinksterweekend te wachten. De temperatuur schiet de hoogte in en daarbij schijnt de zon volop. "Het is verstandig de zonnebrandcrème in de buurt te houden", benadrukt Alfred Snoek van Weerplaza.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Ook deze vrijdag wordt het volgens Alfred genieten. "Het oogde 's ochtends vroeg al prachtig in Brabant", vertelde hij in het radioprogramma 'WAKKER!' op Omroep Brabant. "Heel veel zonneschijn en daarbij weinig wind. Het zonnetje zorgt ervoor dat de temperatuur als een raket omhoog schiet. 's Middags is het op veel plaatsen een graad of 20."

"Vergeet niet te smeren!"

Er verschijnt wel af en toe een stapelwolkje, maar dat mag volgens de weerman de pret mag drukken. "De zon maakt vandaag overuren. Daarbij staat 's middags een bries uit noordoostelijke richting. Die is matig van kracht. In heel open gebied zal dit windkracht 4 zijn, maar op de meeste plaatsen is het niet meer dan windkracht 3. Daarbij is het met veel zonneschijn en 20 graden ronduit warm."

Hij waarschuwt voor de kracht van de zon. Die is aanzienlijk op dit moment. "In deze tijd van het jaar is dat gebruikelijk. We hebben bijna op de hoogste zonnestand. Vrijdagmiddag hebben we op veel plaatsen te maken met zonkracht 7. Als je huid nog niet gewend is aan het zonnetje, verbrandt die snel. Dus: ga je langere tijd naar buiten vanmiddag, vergeet dan niet te smeren!"

"Het ziet er heel erg goed uit!"

Tijdens Pinksteren krijgen we soortgelijk weer. "Ook dan is het verstandig om de zonnebrandcrème in de buurt te houden. Zaterdag is er heel veel zonneschijn, bij een temperatuur van 22 of 23 graden. Misschien dat we er zondag op een enkele plek nog een graadje bij doen. Dan zijn er wellicht wel een paar wolkjes. Maandag, bij een wat aantrekkende noordoosten wind en nog een paar wolkjes meer, wordt het ietsje koeler. Maar ook dan blijft het droog en hebben we een temperatuur van 18 tot 20 graden, vergelijkbaar met het weerbeeld van deze vrijdag. Het ziet er dus heel erg goed uit!"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone