FC Eindhoven heeft halve finale binnen bereik, maar strandt in verlenging

26 mei 2023 om 23:13 • Aangepast 6 juni 2023 om 02:00
FC Eindhoven had in de wedstrijd tegen Almere City FC lange tijd de halve finale van de play-offs in zicht. De ploeg van trainer Rob Penders stond al met één been in de halve finale. In de blessuretijd van de verlenging ging FC Eindhoven hard onderuit, 3-1.
Profielfoto van Redactie

FC Eindhoven, dat de thuiswedstrijd met 1-0 had gewonnen, werd vanaf het eerste fluitsignaal onder druk gezet door Almere City FC. Pascu miste voor open doel en Jorrit Smeets stuitte op de uitstekende doelman Jort Borgmans, de 20-jarige vervanger van Nigel Bertrams die tijdens het eerste duel tussen beide clubs een kaak brak bij een botsing met Rajiv van La Parra. Tegenover deze kansen van de thuisclub stond alleen een mogelijkheid van Charles Brym.

Handsbal
Almere domineerde en kwam voor rust niet in de problemen. Ook in de tweede helft drong de thuisploeg aan. Maar Jeredy Hilterman en Pascu kwamen niet tot scoren. Hilterman trof wel doel in de 80e minuut, met een hakbal achter zijn standbeen. Vier minuten later was de stand alweer gelijk. Mawouna Amevor benutte voor FC Eindhoven een strafschop, na een handsbal van Smeets.

Almere City FC leek aangeslagen. Maar Anthony Limbombe stelde in de 95e minuut alsnog een verlenging veilig voor Almere. Van La Parra maakte in de 109 minuut het beslissende doelpunt.

Willem II of VVV-Venlo is de tegenstander van Almere in de halve finales van de play-offs. Voor FC Eindhoven is het seizoen voorbij. De Eindhovenaren waren heel dicht bij een plek in de halve eindstrijd van de play-offs.