Auto rijdt huis van Lamar en Yvonne in: "Een dronken idioot"

28 mei om 12:50 • Aangepast 6 juni om 02:01
nl
Een auto reed zaterdagnacht het huis van Lamar Voskuilen en Yvonne de Ridder in Prinsenbeek in. Ze waren gelukkig niet thuis. "Wij zitten vaak in die voorkamer om te borrelen of om een spelletje te doen. Als we thuis waren, hadden we in rondvliegend glas gezeten en waren we gewond geraakt," zo zegt Lamar die met zijn vriendin een lang weekend in het Franse Lille is.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Rond één uur 's nachts kregen ze een telefoontje. "Dat een dronken idioot ons huis was binnengereden. Het gezellige avondje was meteen over. Er was meteen stress, ongeloof en schrik. Als je zoiets hoort wil je meteen naar huis, maar dat kon niet want we hadden alcohol gedronken. Ongelooflijk dat die auto bij ons binnen is gereden. Het is een rechte straat. Alleen net daarvoor, bij de Markt, zit een drempel en hele flauwe bocht. De bestuurder zou ook geen rijbewijs hebben, horen we."

Het stelletje heeft inmiddels besloten hun weekend in Frankrijk af te maken. Ze huren het huis in Prinsenbeek van de broer van Yvonne. "Die hebben we gesproken. Volgens de brandweer is er geen instortingsgevaar en alles is met planken dichtgemaakt. We kunnen in de tussentijd toch niets doen, vanwege de feestdagen. Dinsdag gaat de verzekering kijken hoe de schade gerepareerd kan worden en wie dat gaat betalen. Naar huis gaan heeft nu geen meerwaarde. Al heeft dit wel ons weekend veranderd, we hebben het er steeds over."

"We horen dat de bestuurder veel te hard reed"

Mensen die op het terras van een café in de buurt zaten, zagen het ongeluk gebeuren. "We hebben gehoord dat de bestuurder veel te hard reed. De eerste keer dat we straks thuis in die voorkamer zitten, zal het wel even eng zijn maar er is een kans van één op miljoenen dat dit nog keer gebeurt", zegt Yvonne.

De auto waar de bestuurder in zat, is van een uitzendbureau. "Ik heb daar via hun noodnummer wel iemand gesproken, maar die sprak slecht Nederlands dus details over de chauffeur en hun verzekering heb ik nog niet", zegt Lamar. Personeel van het uitzendbureau laat aan Omroep Brabant weten ook nog weinig te weten over de aanrijding. Ook is nog niet bekend wie de chauffeur was. "We weten pas dinsdag meer," aldus een medewerker.

De schade in beeld (privéfoto).
De schade in beeld (privéfoto).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!