Video

Poep en vernielingen in kabouterbos: 'Wij zijn echt heel verdrietig'

29 mei 2023 om 12:29 • Aangepast 7 juni 2023 om 02:00
nl
Opnieuw is het met Pinksteren raak bij het kabouterbos in Erp: vernielingen, gestolen kabouters en deze keer, als absoluut dieptepunt, is er ook gepoept in het bos. De vrijwillige organisatie is boos, want voor het tweede jaar op rij is er een spoor van vernieling achtergelaten.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

“Er zijn wel vaker kleine vernielingen in het kabouterbos”, legt initiatiefnemer Eline Kanters uit. “Het idee voor het bos is ontstaan in de coronatijd en het wordt vrijwillig door ons gerund, onder meer met giften en een potje geld van de gemeente en de dorpsraad.”

"Dit is een absoluut dieptepunt."

De kabouters op De Roost, in het buitengebied van Erp, werden vorig jaar met Pinksteren al flink vernield. Dit jaar is het opnieuw raak en is het zelfs een graadje erger. “Dit is een absoluut dieptepunt. Wat ik vanochtend aantrof is echt niet leuk meer.”

Want niet alleen bleken sommige kabouters gestolen en vernield, er lag ook poep en een boel wc-papier met poep eraan. "Voor zover wij alles nu hebben onderzocht zit er geen poep op de kabouters", aldus Kanters.

De vraag is dan natuurlijk: wie doet zoiets? Dat is nog onduidelijk, maar achter het kabouterbos liggen de tijdelijke artiestenparkeerplaatsen van twee naastgelegen festivals, Harmony of Hardcore en Seventh Sunday. Kanters denkt dat dat geen toeval is, omdat die parkeerplaatsen enkel met Pinksteren in gebruik zijn. “Maar dat kunnen we niet hard maken.”

"Wij konden vanochtend zo naar het bos lopen."

Dit jaar was er tijdens het festivalweekend extra toezicht op het kabouterbos. Die bewaking was onder meer geregeld door de festivalorganisatie. “Maar die bewakers zaten gewoon in de auto te eten. Wij konden vanochtend zo naar het bos lopen. Dat zou niet de bedoeling moeten zijn.”

Kanters hoopt nu echt dat het de laatste keer is. “Want zo is het niet leuk meer. Hier worden wij echt heel erg verdrietig van.”

Eigenaresse Eline Kanters is er helemaal klaar mee.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!