Pakketbezorger schrikt en schopt hondje dood: baasjes woedend

30 mei om 15:38 • Aangepast 7 juni om 02:02
nl
Kayleigh en Mike uit Budel-Schoot zijn dagen na de dood van hun hondje Maya nog altijd ontdaan. Een pakketbezorger schrok vrijdag van hun chihuahua en gaf het beestje een fatale trap, zeggen de baasjes. Volgens PostNL zou het gaan om een bijtincident. Hoe dan ook, feit is dat het hondje overleed voor de ogen van Mike en zijn twee dochters van 3 en 5 jaar oud. En dat heeft volgens Kayleigh grote impact op het gezin. "Hoe moeten we dit verwerken?"
Profielfoto van Evie Hendriks
Geschreven door
Evie Hendriks

Wat een doodnormaal begin van het pinksterweekeinde leek, sloeg ineens om in een drama. Een pakketbezorger belde 's middags aan om een pakketje voor de buren af te geven. Mike deed, al bellend, de deur open. Zijn dochters volgden hem, net als de 7-jarige chihuahua Maya. "Maya glipte tussen mijn benen door naar buiten", zegt Mike.

"Maya lag in een plas bloed op de grond."

"Voor ik het wist, hoorde ik buiten geschreeuw. Ik ging kijken en zag Maya in een plas bloed liggen", vertelt Kayleigh geëmotioneerd. "Ik voelde haar hartje nog kloppen. Een trilling in haar staartje gaf me hoop dat ze het zou halen, maar het was klaar. Ik krijg het beeld sindsdien niet meer uit mijn hoofd."

Mike was ook geschokt door wat er gebeurde. "Ik zag de trap voor mijn ogen gebeuren", zegt Mike. "Ik belde direct de Dierenambulance, maar kreeg vijf minuten lang geen gehoor."

In de tussentijd kwam de buurvrouw naar buiten. Ze nam de dochtertjes mee naar haar huis. "De meiden zagen Maya in een plas bloed liggen. Ze zijn ontzettend verdrietig", zegt Kayleigh.

Mike besloot 112 te bellen. "De dierenarts is gekomen met de politie erbij. De bezorger verklaarde dat hij bang was voor honden en dat hij uit een reflex schopte toen hij iets bij zijn broekspijp voelde", zegt Mike.

Volgens PostNL zou er een bijtincident hebben plaatsgevonden en moest de bezorger aan zijn verwondingen worden behandeld. Wanneer die behandeling plaatsvond, is voor PostNL onbekend.

"Ze had weinig kans."

Maya raakte ernstig gewond door de trap. "De bezorger droeg stalen neuzen waardoor de klap hard aan kwam. De rechterkant van Maya's schedel was gebroken, vertelde de dierenarts. Ze heeft even pijn geleden, maar had vooral weinig kans. Als ze het overleefd had, zou ze voor het leven zijn getekend", zegt Kayleigh.

De politie Oost-Brabant bevestigt dat agenten en de dierenarts op de melding zijn afgekomen. Ook laat de politie weten dat een 24-jarige pakketbezorger uit Veldhoven vrijdag is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van het hondje. "Hij is zaterdag vrijgelaten", zegt een politiewoordvoerder. "Er wordt een dossier opgemaakt en hij mag zich tijdens een zitting verantwoorden."

PostNL laat na vragen van Omroep Brabant weten de situatie voor alle betrokkenen 'erg verdrietig' te vinden. Volgens een woordvoerder waren er meerdere honden aanwezig en is de pakketbezorger door één hond gebeten.

"We zoeken contact met de familie om in een persoonlijk gesprek aan te geven dat we het een hele nare en verdrietige situatie vinden", zegt de woordvoerder van PostNL. "De pakketbezorger is erg geschrokken en geraakt door de situatie." Het bedrijf kan niet zeggen of de angst van de bezorger voor honden bij hen bekend was. PostNL kan ook niet zeggen hoe zij omgaan met bezorgers die bang zijn voor honden.

"Dit verlies is zo abrupt."

Een gedenkplek voor Maya in de achtertuin biedt enige troost aan het gezin van Kayleigh en Mike. "Als een hond overlijdt door ouderdom ben je erop voorbereid, maar dit verlies is zo abrupt. Hoe moeten wij dit verwerken? Mijn oudste dochter keek afgelopen weekend naar een foto van Maya en fluisterde dat ze haar mist. Als je dat ziet breekt je hart."

Het gezin wordt overladen met steun. "We krijgen veel reacties op sociale media en mensen in de buurt zijn er ziek van."

Het dochtertje van Kayleigh en Mike zoekt troost bij de gedenkplek (eigen foto).
Het dochtertje van Kayleigh en Mike zoekt troost bij de gedenkplek (eigen foto).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!