Drie ongelukken in een week tijd op rotonde: ‘Het gras is veel te hoog’

30 mei om 12:40 • Aangepast 7 juni om 02:01
nl
Voor de derde keer in een week tijd is er een ongeluk gebeurd op de rotonde tussen de Steeg en Structuurweg in Schijndel. Daarbij raakten in totaal twee fietsers en een vrouw op een scootmobiel gewond. De drie slachtoffers werden telkens aangereden door een auto. Mensen uit het dorp vinden de situatie onoverzichtelijk door het hoge bermgras. “Er moet snel iets gebeuren, voordat er doden vallen”, vindt Wilma Steenbakkers die vaak gebruik maakt van de rotonde.
Profielfoto van Rochelle Moes
Geschreven door

Woensdag ging het voor het eerst mis op de rotonde. Een oudere man op de fiets werd aangereden door een automobilist. Een dag later trof een vrouw op een scootmobiel hetzelfde lot. En maandagavond kwam een fietser onder een auto terecht, toen hij wilde oversteken. Drie slachtoffers binnen een week.

“Auto’s komen hier van links en rechts en rijden best snel."

Volgens veel fietsers en voetgangers die dinsdag de rotonde passeren, is de situatie onoverzichtelijk. In de bermen bij de rotonde staat het gras namelijk erg hoog. “Ik vind het best wel gevaarlijk met dat hoge gras”, zegt Paula van Schijndel. “Auto’s komen hier van links en rechts en rijden best snel. Dan kan het nogal eens fout gaan.”

Auto’s hebben voorrang op de rotonde. Maar die zijn voor overstekende fietsers niet altijd goed te zien, legt Frans uit terwijl hij zelf op zijn fiets een poging doet om veilig voorbij de rotonde te komen. “De autobaan die vanuit het dorp komt, vind ik best wel link. Je moet eigenlijk afstappen om de alles goed te kunnen zien.”

“Ze zouden hier gewoon twee keer per maand het gras moeten maaien.”

Maar dat gebeurt vaak niet, weet Ietje van Dissel. “Veel fietsers rijden gewoon door, zonder te kijken. Mensen hebben tegenwoordig zoveel haast. Iedereen moet misschien ook een beetje beter opletten."

Toch moet er volgens Janette snel iets veranderen. “Ze zouden hier gewoon twee keer per maand het gras moeten maaien”, zegt ze terwijl ze met haar man een wandeling maakt. Dat is een kleine moeite, meent ook Wilma Steenbakkers. “Er moeten niet eerst dodelijke slachtoffers vallen.”

"Opdracht gegeven met voorrang te maaien."

De gemeente Meierijstad laat weten bekend te zijn met de recente ongelukken en is poolshoogte gaan nemen. "Inmiddels hebben we onze aannemers opdracht gegeven de rotondes en oversteken die door het hoge gras onoverzichtelijk zijn met voorrang te maaien. Hierbij ook de rotondes op de Structuurweg, bij de Steeg en de Floralaan. Zij zijn daar dinsdag mee begonnen, maar kunnen natuurlijk niet overal tegelijk zijn."

Een van de oversteekpunten voor fietsers op de rotonde aan de Structuurweg (Foto: Rochelle Moes).
Een van de oversteekpunten voor fietsers op de rotonde aan de Structuurweg (Foto: Rochelle Moes).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!