Vijf tieners opgepakt nadat ze meisje (15) mishandelen en dat filmen

30 mei 2023 om 13:43 • Aangepast 7 juni 2023 om 02:01
nl
Er zijn vijf tieners aangehouden voor het mishandelen van een 15-jarig meisje uit Veghel. Het vijftal heeft de mishandeling gefilmd en de beelden op sociale media gezet. Volgens de politie zou te zien zijn hoe het slachtoffer wordt gedwongen om op haar knieën te zitten en sorry moet zeggen.
Profielfoto van Sami Kappé
Geschreven door
Sami Kappé

De mishandeling vond op dinsdag 16 mei plaats, vlakbij de Bernhardstraat in Veghel. Het slachtoffer raakte gewond toen ze door een groep meiden meerdere keren met kracht werd geslagen. Ook is ze geschopt.

"De mishandeling zelf is al ernstig genoeg", stelt de politie. "Maar dat het ook nog is gefilmd en op sociale media is gezet, maakt de zaak nog pijnlijker."

De video is gemaakt door een van de daders. "De politie en het Openbaar Ministerie tolereren dit soort feiten uiteraard niet en nemen de zaak zeer serieus. Beelden die eenmaal online staan gaan er niet makkelijk van af en daardoor kan het slachtoffer continu worden geconfronteerd met de gewelddadige mishandeling."

Raad voor de Kinderbescherming
De verdachten zijn vijf meiden in de leeftijd van 13 tot en met 15 jaar oud uit Veghel, Sint-Oedenrode en Schijndel. Zij zijn dinsdag gearresteerd en zitten vast voor verhoor. Direct aansluitend aan het verhoor zal de Raad voor de Kinderbescherming hen bezoeken. Daarna zal de officier van justitie een beslissing nemen over het vervolg van de zaak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!