Liveblog

112-nieuws: auto op z'n kop in Almkerk • branden in Helmond en Tilburg

31 mei 2023 om 22:20 • Aangepast 9 juni 2023 om 02:04
nl
In dit liveblog hielden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is afgesloten.

Liveblog

22.37

Geen treinen tussen Roosendaal en Lage Zwaluwe

Volgens de NS zijn de problemen rond half twaalf verholpen.

Wachten op privacy instellingen...
21.53

Bovenverdieping huis Tilburg brandt deels uit

De bovenverdieping van een huis aan de Duifstraat in Tilburg is deels uitgebrand. De brandweer werd gealarmeerd en kwam snel ter plaatse om het vuur te bestrijden en de bewoners van de naastgelegen woningen te evacueren. Over de oorzaak van de brand is niets bekend. De bewoners van de getroffemn woning zijn tijdelijk elders ondergebracht.

Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision
21.42

Brand in afzuiginstallatie Helmond

In een pand van blikjesfabriek Canpack aan de Maisdijk in Helmond staat de afzuiginstallatie in brand. Er komen geen gevaarlijke stoffen vrij, aldus de brandweer. Rond half elf had de brandweer de brand onder controle. Het pand wordt nog gecontroleerd en geventileerd.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
19.18

Auto op de kop in Almkerk

Een automobiliste is met haar auto over de kop geslagen op de Uppelse Hoek in Almkerk. Ze verloor de macht over het stuur en belandde in de berm om vervolgens een boom te raken. Door de klap tegen de boom, lanceerde ze haar auto. Ze is met een ziekenwagen naar het ziekenhuis gebracht. Een berger heeft de auto weer op vier wielen gezet en vervolgens afgesleept.

Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision.
Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision.
17.40

Motorrijder rijdt rond zonder rijbewijs

Wachten op privacy instellingen...
16.20

Drie auto's botsen op A73 bij Cuijk

Op de A73 bij Cuijk zijn bij een kopstaartbotsing drie auto's op elkaar gebotst. Een deel van de snelweg is afgesloten, verkeer wordt over de vluchtstrook geleid. Er staat een lange file.

Foto: SQ Vision/Saskia Kusters
Foto: SQ Vision/Saskia Kusters
15.52

Brand bij tuinhuis in Oss

In Oss is brand uitgebroken bij een tuinhuis aan de Doctor Saal van Zwanenbergsingel. Agenten probeerden de brand te blussen met een tuinslang, brandblusssers en emmers water. De brandweer maakte het bluskarwei daarna af. De oorzaak van de brand is onbekend. De schade is groot.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
14.45

Natuurbrand in Heeze

De brandweer is uitgerukt voor een natuurbrand in Heeze. Het vuur woedt in de buurt van de Huisvenseweg en beslaat een gebied van 30 bij 15 meter. Even na de eerste melding laat de brandweer weten de situatie onder controle te hebben. De brand is 'gelukkig klein gebleven', geeft ze aan. Met daarbij de waarschuwing voorzichtig te zijn met vuur in de natuur: "Het is namelijk droog." Er is een barbecuerooster gevonden. Eerder op de dag waarschuwde de brandweer al voor droogte.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
13.15

Fietsster aangetikt door auto

Een fietsster is vanmiddag in Waalre lelijk ten val gekomen nadat ze op de kruising van de Dreefstraat met de Werenfriedstraat werd aangetikt door een auto. Het slachtoffer maakte een flinke smak en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeluk gebeurde rond half een.

Foto: Jozef Bijnen / SQ Vision.
Foto: Jozef Bijnen / SQ Vision.
12.30

Overvaller supermarkt meldt zich

Een 47-jarige man uit Eindhoven heeft zich gisteravond bij de politie gemeld voor de overval eerder die avond op Albert Heijn XL in winkelcentrum Woensel. De man vertelde de overval te hebben gepleegd. Kort voor de supermarkt werd een tankstation zo'n kilometer verderop, aan de Huizingalaan, overvallen. Mogelijk is de man ook hiervoor verantwoordelijk, maar dat wordt nog onderzocht, zo laat de politie vanochtend weten.

Bij beide overvallen dreigde de dader met een wapen. Bij de overval op het tankstation werd geld buitgemaakt. Bij de supermarkt ging de overvaller er zonder buit vandoor. Al snel had de politie op basis van de signalementen van de daders het vermoeden dat het om dezelfde dader ging. In het huis van de verdachte die zich meldde, vond de politie een wapen. Ook nam ze er geld in beslag dat mogelijk bij de overval op het benzinestation werd buitgemaakt.

Opvallend is dat de politie gisteren aangaf op te zoek te zijn naar een dader van tussen de 55 en 60 jaar oud. De verdachte die zich meldde, is 47.

LEES OOK: Twee overvallen in Eindhoven in kwartier tijd, gaat om dezelfde dader

12.10

Fietser aangereden bij verkeersruzie

Een fietser is vanochtend op de Dr. Struyckenstraat in Breda naar eigen zeggen bij een verkeersruzie opzettelijk aangereden door een automobilist. De fietser belandde tussen twee geparkeerde auto's in op straat. Nadat een ambulancemedewerker de fietser had nagekeken kon hij weer verder, zo laat onze 112-correspondent weten. De automobilist, een man van 55 uit Haarlem, is aangehouden.

De fietser, een man van 40 uit Breda, verklaarde volgens een politiewoordvoerder dat de automobilist hem bij een wegversmalling wilde inhalen terwijl daar geen ruimte voor was. Op dat moment spoot hij naar eigen zeggen met zijn bidon water op de auto om zijn ongenoegen te laten blijken. Daarop zou de automobilist hem met opzet hebben aangetikt waardoor de fietser viel. De fietser heeft aangifte gedaan van mishandeling.

Foto: Perry Roovers / SQ Vision.
Foto: Perry Roovers / SQ Vision.
10.50

Ongeluk op de A2

Een ongeluk op de A2 bij Maarheeze zorgt voor vertraging wanneer je van Weert in de richting Eindhoven rijdt. Een auto is van de weg geraakt en tegen de vangrail gebotst. Er raakte niemand gewond.

Bij Maarheeze is de linkerrijstrook dicht. Rond elf uur moet je rekening houden met zo'n twintig minuten vertraging, zo meldt de ANWB.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
11.00

Scooterrijder gewond bij aanrijding

Een scooterrijder is vanochtend gewond geraakt bij een aanrijding met een auto in Boxmeer. Het ongeluk gebeurde rond half elf aan de Faunalaan ter hoogte van een oversteekplaats. De scooterrijder reed over het fietspad toen het misging. De scooterrijder is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De automobilist kwam met de schrik vrij.

Foto: SK-Media / SQ Vision.
Foto: SK-Media / SQ Vision.
10.30

Weer hennepkwekerij in nieuwe woontoren

In een appartement op de bovenste verdieping van een splinternieuwe woontoren aan het Burgemeester Stekelenburgplein in Tilburg heeft de politie gisteren een hennepkwekerij ontdekt. Agenten namen een kijkje nadat er een melding binnenkwam over een wietlucht. Er stonden in drie ruimten in totaal 448 planten en 208 stekken. De plantage is geruimd.

In dezelfde woontoren werd op 22 mei ook al een wietplantage gevonden. Toen ging het om 180 planten en enkele kilo's aan henneptoppen die werden geruimd. De politie onderzoekt wie er achter de hennepkwekerijen zit en of er een verband is tussen beide zaken.

Foto: politie.nl.
Foto: politie.nl.
10.25

Brandweer rukt uit voor melding 'gevaarlijke stoffen'

De brandweer is vanmorgen rond half negen uitgerukt nadat er verschillende meldingen kwamen over een voorval met gevaarlijke stoffen bij het bedrijf Maiburg Schuurmateriaal aan de Schutweg in Waalwijk. Uiteindelijk bleek het te gaan om een CO2-blusinstallatie die in werking was getreden. Waarom of hoe dit kon gebeuren, is niet duidelijk. Uit voorzorg heeft de brandweer het pand geventileerd.

09.30

Fietsster ernstig gewond

Bij een aanrijding met een auto op de Wandelboslaan in Tilburg is vanochtend een fietsster ernstig gewond geraakt. Ze is volgens de politie met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeluk gebeurde rond half negen. Het slachtoffer belandde op de voorruit van de auto. De toedracht van het ongeluk wordt door de politie onderzocht.

Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision.
Beeld: instagram wijkagenten_Reeshof
Beeld: instagram wijkagenten_Reeshof
09.25

Dronken automobilist vliegt uit de bocht

Een auto is gisteravond uit de bocht gevlogen op de straat Boerenverdriet in Bergen op Zoom. De auto eindigde op zijn zijkant. Toen de politie aankwam, wilde de bestuurder, een 43-jarige man uit Bergen op Zoom, net in een andere auto stappen en ervandoor gaan. De man had veel te veel gedronken, en moest zijn rijbewijs inleveren, zo meldt de politie.

09.00

De A67 is weer vrij na een eerder ongeluk met twee vrachtwagens

08.20

A67 dicht na ongeluk met vrachtwagens

De A67 is dicht in de richting Eindhoven nadat bij de afrit Someren een ongeluk is gebeurd met twee vrachtwagens. Een kleine vrachtwagen is achterop zijn voorganger gereden. De kleine vrachtwagen zat na het ongeluk aan de voorkant helemaal in elkaar. De chauffeur van die vrachtwagen wist op eigen kracht uit de cabine te komen.

Onze 112-correspondent meldde iets voor half negen dat de chauffeur in de ambulance werd onderzocht. Even later is hij met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Tussen Liessel en Someren moeten weggebruikers voorlopig rekening houden met bijna een uur vertraging. Wanneer je van Venlo richting Eindhoven wilt, is het advies om te rijden via Roermond en Weert (A73 en A2).

Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision.
07.33

Dode vrachtwagenchauffeur gevonden

Op een parkeerplaats aan de Kanaaldijk-Noord in Eindhoven is in de cabine van zijn truck een overleden vrachtwagenchauffeur gevonden. De man zou er al enkele dagen hebben gelegen. Het zou gaan om een buitenlandse man. De politie vond de chauffeur. Hoe de man om het leven is gekomen, wordt onderzocht. Er wordt vooralsnog niet uitgegaan van een misdrijf.

01.15

Autobrand in Helmond

Een auto is gisteravond rond halftwaalf in vlammen opgegaan op een parkeerplaats aan de Zuiderstraat in Helmond. De brandweer had het vuur snel onder controle maar kon niet voorkomen dat de auto verloren ging. Ook de auto die ernaast geparkeerd was, liep schade op. Hoe de brand kon uitbreken, wordt onderzocht. Omdat er een gastank in de auto lag, was er even explosiegevaar. De politie verzocht buurtbewoners die kwamen kijken dan ook op afstand te blijven.

Van de auto aan de Zuiderstraat in Helmond bleef na de brand weinig over (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
Van de auto aan de Zuiderstraat in Helmond bleef na de brand weinig over (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
00.08

Waarschuwing voor natuurbranden

Vanwege de droogte, de weersverwachting en het risico op natuurbranden geldt in de regio's Brabant-Noord, Brabant-Zuidoost en Midden- en West-Brabant fase 2, 'extra alert'. Het is al langere tijd droog in de natuur. De kans is dan ook aanwezig dat een natuurbrand ontstaat. Een natuurbrand kan zich in droge periodes snel en onvoorspelbaar ontwikkelen, zeker bij harde wind. Terreineigenaren, natuurbeheerders en hulpdiensten zijn in deze periode extra alert en vragen iedereen om medewerking om een natuurbrand te voorkomen te beperken.

Wachten op privacy instellingen...
00.00

Wateroverlast appartementencomplex Boxtel

Een appartementencomplex aan de Annastraat in Boxtel kampte gisteravond met wateroverlast. In een appartement op de tweede etage liep het water door de meterkast. In het appartement daarboven was niemand thuis. Daarop werd de gehele waterleiding van het complex afgesloten. Toen de hulpdiensten op het punt stonden de deur open te rammen, kwam iemand met een sleutel aan en kon flinke schade voorkomen worden. Uiteindelijk is de waterleiding naar het appartement waar het lek zat, afgesloten en kon de kraan voor de rest van het complex weer open.

Vanwege de wateroverlast kwamen de brandweer en de politie naar het appartementencomplex in Boxtel (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Vanwege de wateroverlast kwamen de brandweer en de politie naar het appartementencomplex in Boxtel (foto: Sander van Gils/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!