NAC verliest van Emmen maar krijgt zaterdag herkansing

31 mei 2023 om 20:58 • Aangepast 9 juni 2023 om 02:04
NAC Breda heeft de eerste wedstrijd in de halve finales van de play-offs met 1-2 verloren van FC Emmen. De ploeg van coach Peter Hyballa was veel zwakker dan de eredivisionist die vecht voor handhaving in de hoogste divisie.
Profielfoto van Redactie

De return is zaterdag in Emmen. De winnaar neemt het in de finale op tegen de winnaar van het tweeluik tussen Almere City en VVV-Venlo.

Emmen zette al vroeg in de eerste helft druk en kwam via Lorenzo Burnet op voorsprong. Een kwartier later werd het zelfs 0-2 voor Emmen. Bij een vrije trap van Mark Diemers kwam keeper Pepijn van de Merbel, die de geschorste Roy Kortsmit verving, niet ver genoeg uit het doel. Ole Romeny kon raak koppen.

NAC zocht in de tweede helft naar een treffer, maar echt grote kansen bleven uit. Emmen verzuimde daarnaast mogelijkheden te benutten om een derde doelpunt te maken. In de extra tijd hield NAC de hoop op promotie levend doordat invaller Aimé Omgba een afvallende bal hard binnenschoot . De bal veranderde via een verdediger nog van richting.

NAC won twee jaar geleden de halve finales van de play-offs na strafschoppen van Emmen. Dat betekende degradatie voor de club uit Drenthe. Twee jaar later staan de clubs opnieuw tegenover elkaar, maar dit keer over twee wedstrijden.