VDL gaat 70.000 fietsframes bouwen maar dat levert slechts tien banen op

5 juni om 18:13 • Aangepast 14 juni om 02:01
nl
Industrieconcern VDL start later dit jaar in Breda met de productie van fietsframes. Er moeten per jaar 70.000 aluminium frames van de band in de fabriek gaan rollen. En dat met slechts tien man personeel, zo kondigt het concern met de hoofdvestiging in Eindhoven aan.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door
Frits van Otterdijk

VDL zegt als alternatief te willen gaan optreden voor de producten die nu nog vooral uit Azië komen. Maar om die concurrentie met goedkope productielanden als China aan te gaan, moet het hele productieproces geautomatiseerd zijn.

Om die reden levert de nieuwe fietslijn niet veel banen op: een kleine tien. Deze werknemers gaan na de zomer beginnen met testen. Aan het einde van 2023 moeten dan de eerste frames klaar zijn, laat een woordvoerder weten.

Elektrische fietsen
De Nederlandse fabrikant van elektrische fietsen QWIC is de eerste klant van de fietsentak van VDL, met een bestelling van 50.000 frames voor de komende drie jaar. Ook fabrikant Belgian Cycling Factory (BCF) wil volgens VDL frames gaan afnemen.

VDL opent voor de nieuwe activiteit een nieuwe tak met de naam VDL Bike Frame Technologies. Het familiebedrijf met Willem van der Leegte als president-directeur heeft in totaal honderd werkmaatschappijen met vorig jaar een gecombineerde omzet van een kleine 6 miljard euro.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!