Glenn Coldenhoff is nu vader, maar blijft toch risico's nemen

10 juni 2023 om 12:00 • Aangepast 20 juni 2023 om 02:05
nl
Glenn Coldenhoff draait al heel wat jaartjes mee, maar dit seizoen is de MXGP voor hem toch anders. Zijn vrouw Nikki beviel onlangs van hun eerste kindje en dat brengt verandering met zich mee. "Fysiek hard trainen en wedstrijden rijden gaat absoluut niet samen met weinig tot geen slaap", zo ondervindt de motorcrosser uit Best.
Profielfoto van Ronald Sträter
Geschreven door

Na de eerste trainingsronde op circuit De Landsard in Eindhoven lepelt Glenn Coldenhoff op een krukje tevreden wat stukjes fruit uit een plastic bakje. Hoewel zijn toekomst bij het team van Yamaha onzeker is, gaat het lekker met de coureur uit Best. Niet veel later wordt duidelijk waarom.

Als hij in de verte zijn vrouw Nikki met kinderwagen ontwaart, beginnen de ogen van Colgenhoff te stralen. Het stel werd op 6 maart de trotse ouders van dochter Faye.

Ze hadden mazzel. "Ik kon gelukkig bij de bevalling zijn", zo vertelt de motorcrosser. "Maar anderhalve dag later moest ik alweer naar Argentinië omdat ik geen wedstrijden kan missen. Het is best lastig om op zo'n moment weg te moeten. Maar als ik mijn helm opzet, ben ik alleen nog maar met de wedstrijd bezig."

"Ik ga niet voorzichtiger rijden want als je geen risico neemt, doe je niet meer mee."

Ambitie is er nog genoeg bij de 32-jarige Coldenhoff. "Het hoofddoel is nog steeds om ooit wereldkampioen te worden", zo zegt hij. "Al zit ik daar nu wel ver vanaf. Ik word een dagje ouder en dan wordt het moeilijker. Maar als ik goed in mijn vel zit, kan ik op een goede dag zeker nog winnen. Misschien dat er dit seizoen nog een derde plaats inzit."

Een prestatie die hij goed kan gebruiken met het oog op de toekomst. Door zijn aflopende contract is een plek bij Yamaha volgend jaar een vraagteken. "Vorig jaar was er al sprake dat ze teruggaan naar twee rijders", weet Coldenhoff. "Geerts en Renaux zijn vrijwel zeker, dus het kan zijn dat er voor mij geen plek is."

De vierde plek afgelopen weekend in Letland geeft de burger in ieder geval moed. "Ik ga dit seizoen zeker nog op het podium rijden", stelt de Brabantse motorcrosser die nog lang niet aan stoppen denkt. "Wedstrijden rijden vind ik nog altijd het leukste om te doen. Mits ik geen grote blessures krijg en het gevoel heb dat ik nog wedstrijden kan winnen, wil ik nog een paar jaar doorgaan.'

"Als je geen risico neemt, doe je niet meer mee."

Ook het vaderschap brengt daar geen verandering in. "Ik probeerde thuis veel mee te helpen met Faye, maar ben daar toch van afgestapt. Fysiek hard trainen en wedstrijden rijden gaat absoluut niet samen met weinig tot geen slaap. Ik kan tijdens wedstrijden ook niet voorzichtiger rijden. Want als je geen risico neemt, doe je niet meer mee."

"Ik merk wel dat ik door de komst van Faye losser en relaxter ben geworden", zo besluit Coldenhoff. "Eerder was ik misschien te gestructureerd en te gespannen. Het vaderschap en motorcross is voor mij misschien wel een hele goede combinatie."

Als Nikki met Faye aankomt bij het busje van Yamaha krijgt zijn dochter meteen alle aandacht. Ze lachen en kroelen tot de motorcrosser glimt van trots. Daar kan geen podiumplek tegenop.

Motorcrosser Glenn Coldenhoff met vrouw Nikki en dochter Faye.
Motorcrosser Glenn Coldenhoff met vrouw Nikki en dochter Faye.
Glenn Coldenhoff rijdt zaterdag en zondag de GP van Duitsland in Teutschntal.
Glenn Coldenhoff rijdt zaterdag en zondag de GP van Duitsland in Teutschntal.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!