't Brabants Buske gaat elektrisch rijden, nieuw Buske onthuld

10 juni 2023 om 07:00 • Aangepast 20 juni 2023 om 02:05
nl
't Brabants Buske neemt afscheid van de oude vertrouwde oldtimer, het team rijdt voortaan verder in een elektrisch Buske. Dat zorgt voor gemengde gevoelens zowel bij het team als bij de fans van het populaire programma op Omroep Brabant televisie. Daarom neemt 't Brabants Buske samen met de fans afscheid van het oude Buske en wordt feestelijk de nieuwe onthuld. En dit is allemaal live te volgen op Facebook.
Profielfoto van Nicole Melchers
Geschreven door

Voor fans die het tv-programma 't Brabants Buske vaker kijken zal het geen verrassing meer zijn. Er werd al een tijdje gespeculeerd over een eventuele vervanging van het huidige voertuig, een Volkswagen T3. Van lege accu's tot kapotte schakelbakken: 't Buske heeft heel wat 'operaties' moeten ondergaan. Daar komt bij dat Omroep Brabant bezig is een duurzamer bedrijf te worden. En elektrisch rijden is een hele mooie stap in de goede richting.

'Jammer, maar wel goed!'
Na de bekendmaking op social media dat er een nieuw Buske komt kwamen er veel reacties binnen. Veelal positief, maar dat men de oldtimer toch gaat missen was wel duidelijk.

Zo schreef Buske-fan Jamie Janssen: 'Wat ontzettend jammer! Maar wel goed dat jullie elektrisch gaan rijden!' En Hans Koevoet schrijft: 'Dat is zeker jammer als oldtimer en bakermat van 't Brabants Buske zal wel even wennen zijn. Maar al op de goede weg voor de toekomst!'

'Dezelfde vibe mee naar het modernere Buske'
Hannelore Struijs, een van de presentatoren van het programma, is er al vanaf de start bij. Na ruim vijf jaar in een klassieke oldtimer te hebben gereden, ben ik enerzijds wel toe aan een beetje luxe. Anderzijds is het programma zo geworden zoals het nu is door die oldtimer. Het heeft een bepaalde charme zoals hij klinkt, ruikt en rijdt en dat geeft een bepaald gevoel. We gaan proberen om diezelfde vibe mee te nemen naar het modernere buske.

't Oude Buske
Voor de oldtimer wordt nog een goede plek gezocht. Zoals het er nu naar uitziet krijgt deze een mooie plek bij Omroep Brabant.

Zaterdag wordt dus een dag met een lach en een traan. Om half vijf neemt Omroep Brabant samen met de fans live afscheid van de oldtimer en wordt feestelijk de nieuwe bus onthuld. Dit gebeurt op de Facebookpagina van Omroep Brabant én op de Facebookpagina van 't Brabants Buske. En zoals altijd valt er iets leuk te winnen tijdens de livestream, dus zorg dat je erbij bent!

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!