Broers Tim en Jeroen willen samen landskampioen worden: 'We zijn erg hecht'

10 juni 2023 om 09:00 • Aangepast 20 juni 2023 om 02:05
nl
Tim (22) en Jeroen Roefs (24) uit Oss handballen allebei op topniveau en ze willen het liefst samen landskampioen worden. Ze hebben echt een broederband. Ze kunnen alles tegen elkaar zeggen, maar zullen elkaar altijd beschermen. "Op de training sparen we elkaar niet, maar in het veld staan we altijd voor elkaar klaar.”
Profielfoto van Leon Voskamp
Geschreven door

De loopbanen van de broers lijken op elkaar. Beiden begonnen bij Olympia’89 in Oss, waarna ze naar de HandbalAcademie in Sittard vertrokken. Daar woonden ze onder hetzelfde dak en speelden ze uiteindelijk bij topploeg KEMBIT-LIONS. Uiteindelijk belandden ze opnieuw samen bij KRAS/Volendam, waar ze landskampioen hopen te worden.

Jeroen: “We waren toen nog jong en dat samenwonen was niet altijd prettig. Nu woon ik in Purmerend en Tim in Volendam en is onze band erg hecht geworden. We zien elkaar vijf of zes dagen per week bij de club en spreken ook in onze vrije tijd regelmatig af.”

"Dat samenwonen was niet altijd prettig."

Die ‘broederband’ is ook duidelijk te zien in het veld. Tim: “We kunnen alles tegen elkaar zeggen. Als speler vullen we elkaar aan, ik meer in een aanvallende rol en Jeroen verdedigend. En als één van ons flink onderuit wordt gehaald? We zullen elkaar altijd beschermen. Of wegtrekken als dat nodig is.”

Het is voor Jeroen zijn vierde seizoen in Volendam, Tim volgde twee jaar later. Allebei ‘jassen’ dus, zoals mensen van buiten het dorp worden genoemd door de inwoners. “Maar ik heb daar nooit last van gehad”, aldus Jeroen. “Ik ben meteen gaan werken in de gehandicaptenzorg en dan zien ze dat je je wil inzetten voor de lokale bevolking. Als je goed voor Volendammers bent, dan doen ze alles voor je.”

Ook Tim is meteen gaan ‘inburgeren’. “Ik woon in het dorp, werk bij een lokaal bouwbedrijf, heb hier een vriendengroep en ga regelmatig de Dijk op om op stap te gaan. Ik ben en blijf een echte Brabander, maar voel me welkom in Volendam.”

"Ik ben en blijf een echte Brabander."

Ook de komende jaren blijven ze actief in het dorp van Jan Smit, BZN en Nick & Simon. Tim: “Er was afgelopen seizoen voorzichtige interesse vanuit Duitsland, maar ik voel me daar nog niet klaar voor. Ik zie volop kansen in Volendam om me verder te ontwikkelen als handballer. Zo ben ik steeds meer een leider geworden. In de toekomst sluit ik een buitenlandse transfer zeker niet uit, maar het totale plaatje in Volendam klopt nu voor mij.”

Jeroen blijft voorlopig ook in Volendam. “Het is moeilijk om te plannen in de topsport. Ik wil gewoon een vaste waarde blijven in Volendam en prijzen pakken. Maar als er een leuke club over de grenzen komt, dan ga ik er zeker over nadenken.”

Komende zondag kan er in Volendam een belangrijke stap gezet worden richting landstitel. Dan moet er wel gewonnen worden van LIONS, aangezien vorige week het eerste duel met 28-25 werd verloren.

“We voelen ons bestolen door rare beslissingen van de scheidsrechter en misten wat geluk op een aantal momenten”, zeggen de broers. “Er is zeker extra motivatie in de hele groep dat we beter kunnen en dat er een derde beslissende wedstrijd komt. Na de bekerwinst eerder dit seizoen moet de titel de kers op de taart worden.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!