Clubicoon is lyrisch over Peter Bosz: 'Hij past bij een club zoals PSV'

10 juni om 12:15 • Aangepast 20 juni om 02:06
nl
Clubicoon Willy van de Kerkhof is blij met de verwachte aanstelling van Peter Bosz als nieuwe coach van PSV. Bosz volgt Ruud van Nistelrooij op, die voor de laatste competitiewedstrijd van het afgelopen seizoen plotseling opstapte omdat hij te weinig vertrouwen voelde vanuit de clubleiding, de trainersstaf en de spelersgroep.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Ik denk dat Bosz een heel goede keuze is van het management van PSV", vertelde Willy zaterdagochtend in het radioprogramma Weekend op Omroep Brabant. "Dat mag ook wel een keer gezegd worden. Hij is een van de weinige Nederlandse coaches die op dit moment beschikbaar was en ook een die past bij een club zoals PSV."

Hij heeft er vertrouwen in dat Bosz PSV weer eens het landskampioenschap kan bezorgen. Dat is de afgelopen zes jaar niet gelukt, veel te lang voor de topclub die PSV wil zijn. Bosz wordt vaak nagedragen dat hij nog niet eerder in zijn trainerscarrière kampioen geworden. Maar dat was bij clubs zoals Heracles, Vitesse, Bayer Leverkusen en Olympique Lyon ook niet echt reëel. Bij PSV hoopt Bosz voor het eerst de landstitel te veroveren.

"Je wordt kampioen door meer goals te maken dan je er tegen krijgt."

Bosz staat bekend als een aanvallende coach. Iemand die met zijn teams soms wel erg veel risico in het spel legt. Heel anders dan het spel dat Ruud van Nistelrooij wilde zien. Dat was meer gebaseerd op inzakken en voetballen vanuit de omschakeling. "Dit wordt een lichte cultuurshock", knikt Willy. "Maar we willen allemaal toch graag aanvallend voetbal zien?'

Volgens hem hoeft de speelstijl van Bosz niet te botsen met de wens om weer eens kampioen te worden. "Je wordt kampioen door meer goals te maken dan je er tegen krijgt."

"Ik denk dat er een stuk of vijf, zes mutaties in de selectie komen."

Hoewel de komst van Peter Bosz naar PSV er al dagen aan leek te komen, duurde het even voordat de definitieve overeenstemming er kwam. Willy heeft wel een idee hoe dat komt. "Iedere trainer heeft noten op zijn zang. Hij zal niet de sleutel van de kluis krijgen, maar hij moet wel wat versterking krijgen. Dan is het even wikken en wegen wat de mogelijkheden zijn. Iedere trainer gaat kijken: wat hebben we bij PSV, wat acht ik wenselijk en wie wil ik erbij houden? Ik denk dat daar de meeste gesprekken over gegaan zijn."

De ex-international denkt niet dat Bosz, vanwege zijn attractieve speelstijl, een karrenvracht aan nieuwe spelers gaat halen. "Niet een hele sloot spelers, maar ik denk wel een stuk of vijf, zes."

LEES OOK: Peter Bosz is de nieuwe coach van PSV

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!