Video

De Kleijn het snelst in Roosendaal, Olav Kooij blijft leider in ZLM Tour

10 juni 2023 om 18:29 • Aangepast 20 juni 2023 om 02:06
nl
Wielrenner Arvid de Kleijn heeft de derde etappe van de ZLM Tour gewonnen. De renner van Tudor won de sprint van het peloton en kwam als eerste over de streep in Roosendaal. Het podium bestond verder uit de Italianen Jakub Mareczko, gisteren nog de winnaar, en Matteo Moschetti. Olav Kooij kon niet meestrijden om de overwinning, maar blijft wel de leider in het klassement.
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

De start en finish van de rit waren in Roosendaal. Na 190 kilometer door het westen van onze provincie, was het dus De Kleijn die de rapste bleek. "Het was lastig", bekende de trotste winnar. "Op een gegeven moment reed ik lek en moest ik lang op een andere fiets wachten. Mijn ploeggenoten hebben me teruggebracht in het peloton. Daardoor kon ik het afmaken."

Kooij vond het niet verrassend dat hij bij de sprint niet vooraan zat. "De meeste aandacht bij ons gaat uit naar het verdedigen van de leiderstrui", vertelde de renner van Jumbo-Visma na afloop. "We moeten de controle houden en dat is gelukt. In de finale zat het er niet in dat ik om de hoofdprijs ging meedoen."

Brabant+
Alle etappes van de ZLM Tour zijn live te volgen op Brabant+. Dat is de nieuwe gratis app waarmee het complete video-aanbod van de omroep on demand is te zien. Met de app, vergelijkbaar met diensten als Netflix en NPO Start, kijk je gratis en reclamevrij, waar en wanneer je wilt, naar series van Brabantse bodem.

Ook kun je met de app live tv kijken en naar Omroep Brabant radio luisteren. De ZLM Tour is het eerste evenement dat in zijn geheel live te volgen op Brabant+. De etappes van zaterdag en zondag zijn ook live te zien op Omroep Brabant tv.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!