Kluis met foto's van overleden Wesley gejat: politie pakt dader op

11 juni 2023 om 16:53 • Aangepast 20 juni 2023 om 02:03
nl
Verslagen waren Ferd Engels en zijn vrouw, toen bij een inbraak in hun huis in Beek en Donk begin deze week een kluis vol persoonlijke spullen van hun overleden zoon Wesley werd gestolen. Maar nu krijgt het verhaal mogelijk toch een goede afloop. De zus van Wesley laat op Facebook weten dat er iemand is opgepakt voor de pijnlijke diefstal.
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

Bij de inbraak afgelopen dinsdag werden naast de spullen van Wesley ook geld en sleutels meegenomen. "Die hoef ik niet terug, maar die foto’s van m’n overleden zoon wel", zei Ferd kort na de roof. "Daar moeten ze van afblijven. Gooi ze maar in de brievenbus."

Op de foto's die Ferd bedoelt, is onder meer te zien hoe Wesley ligt opgebaard. Ook gaat het om beelden van de uitvaart. Zijn ouders hebben de foto's zelf nog nooit gezien. "We hebben ze in de kluis gelegd met de gedachte dat we ze zouden bekijken als we vonden dat de tijd rijp was", vertelde Ferd. "Het is echt iets van ons, van m’n vrouw en mij. Je kan niet bedenken hoeveel pijn het doet. Het voelt alsof we hem opnieuw verliezen."

"Wij hopen nog steeds op de terugkomst van onze spullen."

Jennifer, de dochter van Ferd en zus van Wesley, zette een oproep op Facebook en die werd massaal gedeeld. Daarnaast werd er aangifte gedaan bij de politie. Dat laatste lijkt nu zijn vruchten af te werpen. "Dankzij duidelijke camerabeelden heeft de politie de dader snel op kunnen pakken", schrijft Jennifer zondag.

Dat betekent overigens niet dat de spullen weer terecht zijn. Al geeft het gezin de moed voorlopig niet op. "Wij hopen nog steeds dat we onze spullen van emotionele waarde terugkrijgen", zo besluit Jennifer haar bericht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!