Video

Crash na achtervolging door politie, twee mannen in gestolen auto gewond

13 juni 2023 om 05:40 • Aangepast 24 juni 2023 om 02:02
nl
Twee mannen in een gestolen auto met Frans kenteken zijn dinsdagochtend rond vier uur op de A2 bij Veldhoven gewond geraakt na een korte achtervolging door de politie. De bestuurder van de gestolen auto wist te ontkomen.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

De politie kreeg om tien voor vier in de nacht informatie dat een gestolen Franse auto over de A2 reed in de richting van Eindhoven. De auto zou uit België komen. Volgens een woordvoerder van de politie gingen meerdere eenheden van de politie achter de gestolen auto aan.

Stopteken
Het vluchtende drietal reageerde niet op stoptekens van de politie en probeerde plankgas te ontsnappen. Daarbij werden hoge snelheden gehaald. Een van de achtervolgende politieauto's probeerde de vluchtende auto tot stilstand te dwingen. Dit gebeurde door duidelijk zichtbaar een stopteken af te geven.

De agenten zagen dat de vluchtende auto het stopteken negeerde en doorreed. Enkele momenten later ontstond een aanrijding tussen de politieauto en de Franse auto, waarbij de voorkant van de politieauto tegen de achterzijde van de Franse auto botste. De bestuurder van de vlucht auto verloor de macht over het stuur en de auto botste vervolgens tegen de vangrail van de A2 ter hoogte

Ontbloot bovenlijf
De twee gewonde mannen (26 en 22 jaar) zonder vaste woon- of verblijfplaats, zijn met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Zij worden verdacht van heling. Het duo is na behandeling in het ziekenhuis aangehouden. Volgens een woordvoerder van de politie wordt nog gezocht naar een derde man die mogelijk achter het stuur zat. Hij zette het op een lopen. Volgens de politie trok deze verdachte tijdens zijn vlucht zijn T-shirt uit en ging er met ontbloot bovenlijf vandoor. De man droeg een vissershoedje.

Een derde inzittende van de Franse auto zou gevlucht zijn (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
Een derde inzittende van de Franse auto zou gevlucht zijn (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
Twee mannen in de gestolen Franse auto konden worden aangehouden (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
Twee mannen in de gestolen Franse auto konden worden aangehouden (foto: Rico Vogels/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!