Bart Stevens zorgt bijna voor een stunt in Rosmalen en droomt groot

15 juni 2023 om 15:51 • Aangepast 24 juni 2023 om 02:02
nl
Tennisser Bart Stevens (25) uit Waalwijk heeft een hoge klassering in het enkelspel uit zijn hoofd gezet. Toch durft hij groot te dromen. "Ik wil bij het dubbelspel de top 10 van de wereld bereiken en grandslamtoernooien winnen."
Profielfoto van Leon Voskamp
Geschreven door

Op het tennistoernooi van Rosmalen zorgde hij woensdag bijna voor een stunt. Samen met dubbelpartner Matwé Middelkoop verloor hij pas in de supertiebreak (beslissende game) van Wesley Koolhof en Neal Skupski, het beste koppel ter wereld.

"Het was voor de toeschouwers ongetwijfeld heel leuk om naar te kijken. Voor ons om te spelen ook, alleen is de nederlaag erg zuur. Het is beslist door een paar kleine fouten."

"Zo'n kans krijg ik niet iedere week."

Na afloop smeet Matwé uit woede een tennisschoen op de grond. Bart reageerde wat rustiger en nam de tijd voor zijn fans en familie. "Matwé heeft al vaker van dit team verloren. Het gevoel zit wat dieper bij hem. Voor mij is het ook pijnlijk, maar ik zag het vooral als een kans om tegen het beste team van de wereld te spelen."

Bart heeft de Fin Patrik Niklas-Salminen als vaste dubbelpartner, maar ze staan niet hoog genoeg in de ranking om mee te doen aan ATP-toernooien. Hij gaat daarom regelmatig 'vreemd' met andere tennissers om wel op het hoogste niveau te spelen.

"Ik ben de organisatie van de Libéma Open dankbaar dat ik een wildcard kreeg. Zo'n kans krijg ik niet iedere week. Dat zo'n goede en ervaren dubbelaar als Matwé hier met mij wil spelen, daar kan ik zoveel van leren."

"Ik weet dat ik op de goede weg ben."

Onlangs kwam Stevens met de Nederlandse toptennisser Tallon Griekspoor uit op Roland Garros. "Het was altijd mijn doel om een grandslamtoernooi te spelen en die kan ik nu afvinken. Een volgende keer wil ik wel verder komen dan de eerste ronde."

In redelijk korte tijd steeg hij op de wereldranglijst van het dubbelspel van plek 450 naar 114. "Ik ben ervan overtuigd ik binnen een jaar bij de eerste 100 sta. Ik wil uiteindelijk naar de top tien en grandslams winnen. Als ik kijk welk niveau ik kan halen tegen de absolute wereldtop, dan weet ik dat ik op de goede weg ben."

"Wij hebben laten zien hoe leuk dubbelspel is voor het publiek."

De supporters van Bart hopen ook volgend jaar hun favoriet aan te kunnen moedigen in Rosmalen. Dat zou vanwege de publieke belangstelling zomaar eens het centercourt kunnen worden.

"Het dubbelspel staat bij veel toernooien op de achtergrond, helaas ook hier. De nummers 1 van de wereld speelden tegen ons op de kleine baan twee. Begrijpelijk als je een goed programma bij de singles hebt, maar wij hebben laten zien hoe leuk dubbelspel is voor het publiek."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!