Liveblog

112-nieuws: brand in flat in Best • vrachtwagen in de berm

16 juni 2023 om 13:55 • Aangepast 28 juni 2023 om 02:03
nl
In dit liveblog hielden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

22.22

Brand in flat in Best

In een flat aan de Willem de Zwijgerweg in Best woedde gisteravond rond halftien brand. Het vuur woedde op de tweede etage, maar was snel geblust. Volgens omstanders zou een bewoner gewond zijn geraakt en in een ambulance naar een ziekenhuis zijn gebracht. De politie sloot de straat voor de flat tijdelijk af. De brand trok veel bekijks. De oorzaak van de brand wordt onderzocht.

De brand in de flat in Best werd rond halftien vrijdagavond ontdekt (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
De brand in de flat in Best werd rond halftien vrijdagavond ontdekt (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
De brand in Best trok het nodige bekijks in de buurt (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
De brand in Best trok het nodige bekijks in de buurt (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
20.57

Chalet uitgebrand

Op camping Herelseheide aan de Gareelweg in Heerle is vrijdagmiddag een chalet uitgebrand. Ook een auto is door de brand compleet verwoest. Er raakte niemand gewond. De brandweer kwam met meerdere voertuigen ter plaatse om het vuur te blussen. Ondanks de snelle inzet van de brandweer, is van de chalet niets meer over.

Foto: ZuidWest TV
Foto: ZuidWest TV
15.51

Geen treinen tussen Lage Zwaluwe en Roosendaal

Tussen Roosendaal en Lage Zwaluwe rijden tot vijf uur 's middags een treinen. Treinverkeer is onmogelijk omdat er hulpdiensten zijn ingezet op het spoor.

15.44

Meerdere gewonden na botsing in Rosmalen

Op de Empelseweg in Rosmalen zijn vanmiddag twee auto's op elkaar gebotst. In beide auto's zaten twee mensen. Alle vier inzittenden zijn gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. Hoe erg ze gewond zijn is onduidelijk. Politie, brandweer en meerdere ambulance's kwamen ter plaatse. De straat werd afgesloten voor het overige verkeer.

Foto: Iwan van Duren/SQ Vision).
Foto: Iwan van Duren/SQ Vision).
14.59

Drukte op de wegen

De vrijdagavondspits komt vroeg op gang. Zo sta je op de A16 richting bij knooppunt Klaverpolder zeker een drie kwartier in de file in de richting van Breda. En ook op de A58 staat het op meerdere plekken vast. Bijvoorbeeld tussen Bergen op Zoom en Breda, maar ook in omgekeerde richting tussen Tilburg en Breda.

13.54

Stroomstoring in Eindhoven opgelost

Door een stroomstoring zaten ruim 7000 huizen in Eindhoven even zonder stroom. Iets voor half twee werd de storing gemeld bij netbeheerder Enexis. Een half uur later hadden monteurs de problemen verholpen.

11.23

Man komt onder stellingen terecht

Bij een bedrijf aan de Rooijakkerstraat in Eindhoven is een man onder stellingen terecht gekomen. Hij is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Er landde ook een traumahelikopter.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
11.03

Vrachtwagen rijdt de berm in

Een vrachtwagenchauffeur is vrijdagochtend met de schrik vrijgekomen, toen hij op de afrit bij Haps de berm inreed. Uiteindelijk eindigde de truck midden in de bosjes. De afrit was tijdelijk afgesloten, zodat de vrachtwagen weggehaald kon worden.

Foto: SK-Media
Foto: SK-Media
10.59

Gestolen auto aan de kant gezet

Twee Poolse mannen van 40 en 42 jaar zijn vrijdagochtend aangehouden op de Boutenslaan in Eindhoven. Via camera's met automatische kentekenplaatherkenning werd duidelijk dat de twee in een gestolen auto reden. Later bleek dat de bestuurder geen rijbewijs heeft en onder invloed was van harddrugs.

Wachten op privacy instellingen...
10.27

Kat beschoten met kruisboog

Een kat is beschoten met een pijl in Dussen. Dit zou gebeurd zijn met een kruisboog. Iemand die het dier donderdagavond zag lopen met de pijl in het pootje, waarschuwde de hulpdiensten. Volgens een politiewoordvoerder zou de wond die het dier opliep bij de beschieting 'oppervlakkig' zijn en zou het dier nog goed kunnen bewegen. Het lukte agenten, personeel van de dierenambulance en mensen in de buurt donderdagavond allemaal niet het dier te vangen. "De kat kon goed rennen."

LEES MEER: Beschoten kat loopt rond met pijl in voorpootje, maar laat zich niet vangen

08.51

Zwaar ongeluk in Eindhoven

Bij een ongeluk met vier auto's op de Boschdijk in Eindhoven, is een man gewond geraakt. Twee van de auto's kwamen tegen een lantaarnpaal tot stilstaand, een andere belandde boven op een van de gecrashte wrakken. De brandweer heeft uiteindelijk een van bestuurders moeten bevrijden. Hij is naar het ziekenhuis in Tilburg gebracht. De Boschdijk is nog afgesloten voor onderzoek.

Foto: Arno van der Linden/SQ Vision
Foto: Arno van der Linden/SQ Vision
Foto: Arno van der Linden/SQ Vision
Foto: Arno van der Linden/SQ Vision
07.38

Tientallen boetes bij verkeerscontrole Helmond

Bij een verkeerscontrole in de binnenstad van Helmond, zijn ruim 50 boetes uitgedeeld. De meeste waren voor rijden zonder rijbewijs (12), het vasthouden van de telefoon achter het stuur (10) en het niet dragen van een helm op de scooter (8). Verder hadden drie bestuurders drank of drugs gebruikt.

Bij de controle waren ook de Belastingdienst en de Douane betrokken. Zij hebben voor ruim 74.000 euro aan openstaande schulden geïnd.

Wachten op privacy instellingen...
03.26

Stacaravan op camping in vlammen op

Een stacaravan is afgelopen nacht in vlammen opgegaan op camping Het Genieten in Kaatsheuvel. De brandweer was snel aanwezig, maar kon de stacaravan niet meer redden. Ook een stacaravan hiernaast liep bij de brand schade op. Bij de brand raakte ook iemand gewond. Dit slachtoffer is door de brandweer gekoeld en later naar een ziekenhuis gebracht. Hoe de brand kon ontstaan, wordt onderzocht.

Hoe de brand op camping Het Genieten in Kaatsheuvel kon uitbreken, wordt onderzocht (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
Hoe de brand op camping Het Genieten in Kaatsheuvel kon uitbreken, wordt onderzocht (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
23.58

Alcoholcontrole bij Galderse Meren

Bij de Galderse Meren vlakbij Breda hield de politie gisteravond een alcoholcontrole. Dat bleek nodig.

Wachten op privacy instellingen...
21.44

Vijftien vrachtwagenchauffeurs weggestuurd

Vijftien vrachtwagenchauffeurs zijn gisteravond weggestuurd van vluchtstroken langs de toe- en afritten van verzorgingsplaatsen langs de A58. Daar hadden zij hun vrachtwagen geparkeerd, terwijl dit daar niet mag. Zeven vrachtwagens stonden verkeerd geparkeerd bij verzorgingsplaats Kloosters bij Oirschot en zes bij Kriekampen, eveneens vlakbij Oirschot. Bij De Blaak en Leikant (beide bij Tilburg) stonden twee vrachtwagens fout geparkeerd.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!