Video

Brand in zijn verzorgingshuis was de ultieme nachtmerrie voor Peter

18 juni 2023 om 15:00 • Aangepast 28 juni 2023 om 02:01
nl
In zijn rolstoel komt Peter Rovers kijken naar het uitgebrande deel van verzorgingshuis Merefelt in Veldhoven. Hij woont onder de plek waar zondagmorgen rond half zes de brand uitbrak. Zichtbaar aangeslagen kijkt Peter naar de zwartgeblakerde gevel. Op de vraag of hij geschrokken is antwoord hij: "Kun je dat niet zien? Heel erg. Vooral die rook was verschrikkelijk!"
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

"Brand en dat hij dan niet uit zijn rolstoel kan komen, is altijd zijn grootste nachtmerrie geweest", zegt Sandra, de dochter van Peter die meegekomen is op vaderdag.

Sandra denkt dat de brand grote impact heeft op haar vader: "Hij komt nu wel nuchter over, maar vannacht ligt hij weer op zijn kamer en dan weet je niet wat er gaat gebeuren."

Sandra is net als haar vader erg geschrokken van de brand: "Dan wordt je gebeld en hoor je dat hij geëvacueerd is en dan denk je verdorie, waarom mijn vader weer. Gelukkig bleef iedereen ongedeerd, maar hij heeft wel aan de zuurstof gelegen. Mijn vader is een nuchtere Brabander en hij gaat er goed mee om en wij vangen hem als familie ook allemaal op."

"Die afhankelijk is heel traumatisch."

De brand in het verzorgingshuis geeft meteen aan hoe kwetsbaar veel ouderen zijn als er brand uitbreekt. Een andere bewoner die ook even komt kijken zegt dat hij wakker werd van de sirenes van de brandweer, maar in bed bleef liggen omdat hij er zelf niet uit kan komen.

"Die afhankelijk is heel traumatisch", zegt Sandra. Gelukkig kwam de hulp snel op gang en kon haar vader snel in veiligheid worden gebracht. "Ik ben goed opgevangen hier", zegt hij.

Omdat de brandweer razendsnel ter plaatse was en het vuur binnen twintig minuten onder controle had, is de schade beperkt gebleven tot een gemeenschappelijke ruimte waar mensen verblijven die revalideren na een ziekenhuisbezoek.

"Gelukkig zijn alle bewoners op tijd geëvacueerd en is iedereen ongedeerd gebleven. We hebben nu veel aandacht voor de nazorg en opvang van bewoners en familie", stelt Jessica Vogel, bestuurslid van Oktober waar Merefelt onder valt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!