Video

Zeker 6000 liter aan drugsafval in vaten gedumpt bij Budel

23 juni 2023 om 07:53 • Aangepast 4 juli 2023 om 02:01
nl
De politie heeft net over de Belgische grens bij Budel vaten gevonden met in totaal 6000 liter drugsafval en spullen voor het maken van drugs. Dat maakte het Belgische Openbaar Ministerie vrijdag bekend.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Eerder meldde de Nederlandse politie de vondst van het drugsafval al. De vele tientallen vaten zouden liggen op de Bergbosweg bij Budel. Pas later bleken ze net op Belgisch grondgebied te liggen. De ontdekking werd gedaan door een voorbijganger.

Volgens het Belgische Openbaar Ministerie hebben de onbekenden in het bos tussen de Bergbosweg en de Beverbeekse Heide op Belgisch grondgebied ruim honderd vaten van 1000, 200, 25 en 20 liter gedumpt. Ook lagen er twee bulkcontainers, vier jerrycans en een grote stalen pan.

Uit een eerste analyse bleken de vaten onder meer fosforzuur te bevatten. Honderden liters van het gevaarlijke spul zijn in de grond gesijpeld. De wijde omgeving is voor het hele weekend afgesloten voor het verkeer om sanering van de grond mogelijk te maken.

De politie roept iedereen op om uit de buurt te blijven omdat het om zeer giftige stoffen gaat. Volgens justitie in Belgisch Limburg zijn de vaten waarschijnlijk afkomstig uit een lab voor de aanmaak van synthetische drugs.

Foto: Rico Vogels / SQ Vision
Foto: Rico Vogels / SQ Vision
Foto: Rico Vogels / SQ Vision
Foto: Rico Vogels / SQ Vision
Foto: Rico Vogels / SQ Vision
Foto: Rico Vogels / SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!