Video

Steekpartij na feest: geweldsuitbarsting nadat vrouw tegen scooter botst

24 juni 2023 om 13:15 • Aangepast 4 juli 2023 om 02:03
nl
Een dag na de steekpartij na een hockeyfeest doet voorzitter Jan de Ruijter van Hockeyclub Waalwijk zijn verhaal. De oud-voorzitter (niet Jan) en zijn vrouw werden vrijdagnacht belaagd door een groep onbekende jongens nadat de vrouw per ongeluk tegen een scooter was gereden. Toen leden van de hockeyclub kwamen helpen, liep het enorm uit de hand.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Bij de hockeyclub was een feestje aan de gang in het kader van het 75-jarig jubileum. Het ging mis toen de oud-voorzitter en zijn vrouw naar huis gingen. "De vrouw is bij een versmalling van een paadje per ongeluk tegen een scooter gereden", vertelt Jan.

"Die jongens, die niet bij het feest betrokken waren en ook geen link hebben met de club, stonden daar in de weg. Zij wilde erlangs en raakte de scooter heel licht, met het kinderzitje. Vervolgens is ze van haar fiets getrapt en in elkaar geslagen. De oud-voorzitter is toen voor zijn vrouw opgekomen. Hij kreeg ook klappen. Toen hebben ze mensen gebeld van de club. Die zijn gekomen en vervolgens neergestoken."

Een lid werd in zijn nek gestoken, de ander is in zijn been geraakt. Volgens De Ruijter is de wond bij het slachtoffer dat in zijn nek werd geraakt niet diep. "Hij kon met een paar hechtinkjes naar huis." Degene die in zijn been werd gestoken, is wel aanzienlijk gewond geraakt. "Maar het belangrijkste is dat het nu goed met hen gaat. Daar zijn we heel erg blij mee."

"We hebben nu nog wat meer beveiliging geregeld."

De geweldsuitbarsting gebeurde op zo'n vijfhonderd meter afstand van het hockeycomplex. De voorzitter noemt het 'heel treurig' wat er vrijdagnacht allemaal gebeurd is. "Maar wij kunnen hier als hockeyclub helemaal niets aan doen. Dit is een smet op ons geweldige jubileumweekend. We balen hier ontzettend van. Wij hebben hier een fantastisch mooi feest georganiseerd. Daar hebben we met vijftien man een half jaar aan gewerkt. Dat gaat ook gewoon door. Zaterdagavond vindt het feest voor volwassenen, voor oud-leden enzovoorts, plaats. Vrijdag was vooral een feestje voor de jeugd. We hadden al veel beveiligers staan, nu hebben we nog wat meer beveiliging geregeld."

LEES OOK:

Steekpartij na hockeyfeest: 'Voorzitter werd belaagd door groep jongeren'

Zwaargewonde bij steekpartij op schoolterrein: 'Jongeren waren aangeslagen'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!