Zoektocht naar twee vermiste kanoërs in de Biesbosch

25 juni 2023 om 21:20 • Aangepast 4 juli 2023 om 02:03
nl
Twee kanoërs zijn zondag verdwenen in de Biesbosch, in de buurt van Drimmelen. Ze kwamen niet opdagen toen ze hun kano's om vijf uur 's middags moesten inleveren. De politie zocht 's avonds met een boot en helikopter, maar schaalde rond kwart voor elf af.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

Nadat de mannen hun kano's niet kwamen inleveren, vond de politie de twee vaartuigen drijvend op het water, in de buurt van rivier de Amer. De kano's waren leeg, van de mannen ontbrak ieder spoor.

Twee scenario's
De politie hield al snel rekening met twee scenario's. De mannen zijn mogelijk overboord geslagen of ze hebben bewust hun kano niet ingeleverd bij het verhuurbedrijf.

Tegen het einde van de avond zegt de politie uit te gaan van het beste scenario. Volgens de woordvoerder lagen de peddels en een zwemvest nog in de kano's. "Dus dat kan erop duiden dat ze de spullen achter hebben gelaten en vertrokken zijn."

Afschalen
De zoektocht naar de twee mannen werd daarom afgeschaald, maar gaat wel verder tot er meer duidelijk is.

De twee kanoërs hebben bij de verhuurder een buitenlands adres opgegeven. Dat maakt de zoektocht volgens de politie iets lastiger. "We kunnen dus niet controleren of ze thuis zijn."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!