Aanslag op coffeeshop in Rotterdam: Brabants trio opgepakt

26 juni 2023 om 18:34 • Aangepast 5 juli 2023 om 02:01
nl
Twee mannen en een vrouw uit onze provincie zijn onlangs opgepakt vanwege een aanslag op een Rotterdamse coffeeshop. In de Witte de Withstraat lieten zij volgens de politie iets ontploffen in de nacht van 30 april op 1 mei. Het trio zit nog vast.
Profielfoto van Sami Kappe
Geschreven door
Sami Kappe

Het gaat om een vrouw (20) uit Oosterhout en twee mannen (18 en 29) uit Breda die eerder deze maand zijn aangehouden. De politie maakte de arrestatie maandag pas bekend. Afgelopen vrijdag is het voorarrest van de drie met twee weken verlengd.

Bij de explosie raakte niemand gewond. Het rolluik van de coffeeshop raakte beschadigd. De explosie was zo hard dat een raam aan de overkant van de straat sneuvelde, schreef Rijnmond.

Brandstichting
De coffeeshop was na de aanslag nog een keer doelwit van criminelen. Begin vorige maand werd een 28-jarige Amsterdammer opgepakt voor brandstichting.

Rotterdam en omgeving worden dit jaar overspoeld door geweldsincidenten. Op 22 juni stond de teller voor dit jaar op 86 explosies en beschietingen. Het gaat om 56 explosies bij en 30 beschietingen van woningen en bedrijfspanden. Het overgrote deel lijkt te maken te hebben met drugshandel.

ANP / Hollandse Hoogte / MediaTV
ANP / Hollandse Hoogte / MediaTV

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!