FDF wil weer met de tractor naar Den Haag om te protesteren

27 juni 2023 om 05:52 • Aangepast 7 juli 2023 om 02:02
nl
Farmers Defence Force wil donderdag weer met tractoren naar Den Haag om te demonstreren. "De tractoren gaan voorop in de strijd", zei FDF-voorman Mark van den Oever maandagavond in Apeldoorn waar de boerenorganisatie vergaderde over de aankomende actie.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Van den Oever zegt duizenden mensen te verwachten donderdag. "De motivatie is hoog", zegt de FDF-voorman. Volgens hem geldt dat niet alleen voor boeren maar ook voor burgers. De Tweede Kamer debatteert die dag over het klappen van het landbouwakkoord.

Prijsgeven
Hoe de demonstranten met de trekkers in Den Haag willen komen, laat FDF aan de deelnemers zelf over. "Als ze er maar komen." Van den Oever wilde nog niet prijsgeven waar FDF precies wil demonstreren. Verdere details moeten volgens hem nog besproken worden en moeten deze week duidelijk worden.

Bij een boerenprotest in maart in het Haagse Zuiderpark mochten twee tractoren aanwezig zijn. Voor de rest had de gemeente de voertuigen in de stad verboden. Boeren die toch probeerden met de trekker Den Haag in te gaan werden tegengehouden door de politie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.