Liveblog

112-nieuws: ruzie in Breda • brand bij Bravis Ziekenhuis Bergen op Zoom

28 juni 2023 om 19:34 • Aangepast 7 juli 2023 om 02:01
nl
In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

22.26

Ook brand in Deurne

Ook in Deurne is brand uitgebroken en wel bij een zorginstelling aan de Meester de Jonghlaan. Het vuur ontstond daar in een slaapkamer. De brandweer had de brand snel onder controle. Er zou niemand gewond zijn geraakt. Wel ontstond in een deel van het gebouw de nodige brand- en rookschade.

22.22

Brand bij ziekenhuis Bergen op Zoom

In de obesitaskliniek naast het Bravis Ziekenhuis in Bergen op Zoom heeft korte tijd een brand gewoed. Het vuur zou zijn ontstaan op de eerste verdieping. Er zou niemand in het gebouw aanwezig zijn geweest.

De brandweer was al snel met drie bluswagens en een hoogwerker bij de kliniek aanwezig. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio werd er opgeschaald, omdat het vuur dichtbij het ziekenhuis uitbrak. Mede daardoor was de brand snel weer onder controle.

21.08

Mes getrokken bij ruzie in Breda

De politie is vanavond met meerdere eenheden uitgerukt naar het Dr. Struyckenplein in Breda. Daar zou een ruzie zijn ontstaan, waarbij iemand een mes zou hebben getrokken. Op het moment dat de agenten, die overigens kogelwerende vesten droegen, op de plek aankwamen, was de rust al teruggekeerd. Wel werd nog een mes gevonden in een auto op het plein. De politie onderzoekt nog wat er precies is gebeurd.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
20.06

Stroomstoring in centrum van Eindhoven verholpen

Enkele honderden adressen in het centrum van Eindhoven zijn getroffen door een stroomstoring. Monteurs van Enexis waren snel ter plaatse. Rond kwart over acht was de storing verholpen.

19.32

Brand in loods vol hooi

Op een terrein aan de Lagestraat in Oud-Gastel is brand ontstaan in een loods vol hooi. Dat zorgt voor grote rookwolken. De brandweer is met meerdere bluswagens aanwezig om het vuur onder controle te krijgen.

Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
15.26

Matroos uit het water gehaald

Een matroos is in de Zuid-Willemsvaart bij Heeswijk-Dinther in het water beland in de buurt van sluis Schijndel. Waardoor ze te water raakte, is nog niet bekend. De brandweer zette langs de naastgelegen N279 een hoogwerker in om de vrouw uit het water te halen. Nadat ze ter plekke is gecontroleerd, is de matroos door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Door de reddingsactie ontstond op de N279 tussen Den Bosch en Veghel een flinke file. Inmiddels is de weg weer volledig vrij.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
14.55

Vermiste verwarde man is terecht

De verwarde man naar wie de politie vanmiddag in Halsteren zocht, is terecht. Bij de zoekactie werd onder meer een politiehelikopter ingezet.

14.00

Vrachtwagen schiet door vangrail op A67

Op de A67 bij Geldrop is een vrachtwagen door de vangrail in de middenberm geschoten. Hoe het ongeluk kon gebeuren, is niet duidelijk. Bij knooppunt Leenderheide van Venlo in de richting Eindhoven is de weg dicht. Verkeer wordt via de op- en afrit geleid. In de richting Venlo is de linkerrijstrook dicht. In beide richtingen kan worden omgereden via Roermond, via de A73 en de A2.

LEES OOK: Vrachtwagen schiet door vangrail: A67 tot middernacht dicht

13.45

Zoekactie naar vermiste verwarde man

De politie is in Halsteren op zoek naar een vermiste verwarde man. Bij de zoektocht wordt onder meer een politiehelikopter ingezet. De licht getinte man heeft een normaal postuur en kort grijs stekeltjes haar, zo laat de politie weten. Hij draagt een beige hoed en een blauwe jas. Wanneer je hem ziet, luidt het advies hem niet zelf te benaderen, maar 112 te bellen.

Bij de zoekactie wordt onder meer een politieheli ingezet.
Bij de zoekactie wordt onder meer een politieheli ingezet.
13.15

Treinen tussen Eindhoven en Helmond rijden weer

Tussen Eindhoven Centraal en Helmond rijden weer treinen. Dit nadat het treinverkeer urenlang stil lag na een aanrijding op het spoor. Ook de problemen op het spoor tussen Eindhoven centraal en Weert zijn voorbij. Op dit traject reden eerder vanochtend geen treinen door een kapotte trein.

11.45

Grote hoeveelheid harddrugs gevonden

In twee huizen in Goirle heeft de politie gisteravond bij een doorzoeking een grote hoeveelheid harddrugs gevonden. Twee mannen die in de huizen aanwezig waren op het moment van de politieactie werden gearresteerd op verdenking van drugshandel.

Het gaat om een 57-jarige bewoner van een van de huizen aan Pastoor van Dunstraat en om een man van 27 uit Tilburg. Hoeveel drugs er is gevonden maakt de politie in het belang van het onderzoek niet bekend.

Agenten gingen dinsdag twee huizen binnen in Goirle.
Agenten gingen dinsdag twee huizen binnen in Goirle.
10.00

Problemen op het spoor rond Eindhoven

Door een aanrijding op het spoor rijden er geen treinen tussen Eindhoven centraal en Helmond. Dat meldt de NS. Naar verwachting duurt de verstoring tot kwart over een vanmiddag.

Een kapotte trein zorgt voor problemen tussen Eindhoven Centraal en Weert. Hierdoor rijden er op dit traject rijden minder treinen. De problemen zouden rond kwart over elf moeten zijn opgelost, verwacht de NS.

07.45

Auto gekanteld op de A2

Een auto is vanochtend op de A2 bij Maarheeze gekanteld. Dit gebeurde bij een ongeluk waarbij nog twee auto's betrokken waren. Het ongeluk gebeurde rond half zeven in de richting van Maastricht naar Eindhoven. Voor zover bekend raakte er niemand gewond.

Op de A2, in de richting Eindhoven, stond door het ongeluk een behoorlijke file. De linkerrijstrook was afgesloten. Op het hoogtepunt liep de vertraging op tot een uur. Vanaf Nederweert in Limburg was het aansluiten in de file. Iets na half acht was de weg weer vrij en begon de vertraging af te nemen.

Foto: Twitter, Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.
Foto: Twitter, Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
03.30

Containerbrand bij metaalrecyclingbedrijf in Roosendaal

Bij een metaalrecyclingbedrijf aan de Vaartkant in Roosendaal heeft afgelopen nacht een felle containerbrand gewoed. Rond half vier kwam de melding bij de brandweer binnen. Bij de brand kwam veel rook vrij. Uit voorzorg schaalde de brandweer op, zodat ook een hoogwerker en extra watertransport kon worden ingezet. Brandweerlui hadden het vuur snel onder controle, maar zijn nog wel enige tijd bezig geweest met het nablussen. Over de inhoud van de container en de oorzaak van de brand is niets bekendgemaakt.

Felle containerbrand in Roosendaal (Foto: Christian Traets/SQ Vision)
Felle containerbrand in Roosendaal (Foto: Christian Traets/SQ Vision)
Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
02.00

Broodje ligt iets te lang in de oven, brandweer rukt uit

De brandweer werd afgelopen nacht opgeroepen voor een brand aan de Faramir in Geldrop. Met een tankspuitauto en een hoogwerker rukte de brandweer uit om het vuur te gaan bestrijden. Bij aankomst bleek het om een - inmiddels zwartgeblakerd - broodje te gaan dat in de oven lag. De schade in het huis viel mee, wel hing er een flinke brandlucht. Met een ventilator heeft de brandweer het huis gelucht.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
20.26

Tuinhuis in het bos vliegt in brand

In de bossen tussen Waalre en Aalst woedde gisteravond een natuurbrand, die voor behoorlijk wat rook zorgde. Het vuur zou zijn ontstaan in een tuinhuis, ter hoogte van het Buunderspad. Vanwege de droogte, werd al snel opgeschaald naar een zeer grote brand. Dat betekende onder meer dat de brandweer met extra bluswagens was uitrukt. Rond negen uur liet de brandweer weten dat het vuur volledig onder controle was.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!