Mandy en Arie kregen onverwachts een drieling: 'Wel even schakelen'

28 juni 2023 om 10:18 • Aangepast 7 juli 2023 om 02:02
nl
Ze hadden één zoon en wilden er voor hem graag nog een broertje of zusje bij. Maar nu hebben Mandy (30) en Arie (28) Pronk uit Halsteren plots vier kinderen. Het stel bleek in verwachting van een drieling. En woensdag mag het gezin na weken in het ziekenhuis eindelijk samen naar huis. “Ons huis is gelukkig groot genoeg”, lacht Mandy. “Maar we hebben wel veel meer spullen moeten aanschaffen.”
Profielfoto van Rochelle Moes
Geschreven door

Dat vertelt ze in een interview in het radioprogramma Afslag Zuid. Mandy en Arie konden al een tijdje aan het idee wennen. Want al bij de eerste echo na zeven weken ontdekten ze het verrassende nieuws. “Ik had al zo’n vermoeden dat het er twee waren”, vertelt Mandy. “Maar toen zei de verloskundige, ik denk zelfs drie. Wij riepen tegelijk: drie?!’'

"Na de geboorte van ons eerste kindje vonden we het eigenlijk ook wel goed zo."

Dat was voor het stel, dat al sinds hun tienerjaren samen is, wel even schakelen. “Toen we jong waren leek het ons wel leuk om vier kinderen te hebben. Maar toen we ons eerste kindje kregen was dat helemaal fantastisch. En daarmee was het ook wel goed zo”, zegt ze. “Uiteindelijk begon het toch te kriebelen en besloten we toch nog te gaan voor een broertje of zusje voor Ezra. En nu hebben we er ineens vier!”

Het stel was compleet overdonderd, maar ook meteen enthousiast. “We wisten dat dit ook wel bij ons past. Zelfs onze vrienden zeiden: als dit bij iemand moest gebeuren is dat bij jullie. Dus het komt wel goed”, zegt Mandy vol vertrouwen.

En ook zoontje Ezra heeft broertjes Manoah en Tobias en zusje Lydia al volledig in zijn hart gesloten. “Eerst vond hij het nog moeilijk te begrijpen. Maar zodra de babykamer klaar was en er drie bedjes stonden begon het ook bij hem te dagen. En nu ze geboren zijn heeft ie zoiets van: alle baby’s zijn van mij.”

"We hebben wel een grotere auto moeten kopen.”

De zwangerschap verliep niet zonder slag of stoot. Al na 27 weken had Mandy ontsluiting en moest ze naar het ziekenhuis. Met weeënremmers en veel rust lukte het om de bevalling nog drie weken uit te stellen. Maar na dertig weken, ruim twee maanden te vroeg, begon de bevalling alsnog.

De drieling kwam door middel van een keizersnede ter wereld. Daarna lagen ze wekenlang op de intensive care in Rotterdam en Dordrecht. En daarna nog in het ziekenhuis in Bergen op Zoom. De kracht om zelf te drinken hadden de baby’tjes nog niet en daarom kregen ze moedermelk via een neussonde. Inmiddels gaat het goed en zijn ze sterk genoeg om zelf te drinken.

Woensdag mogen ze naar huis. Daarvoor hebben Mandy en Arie alle voorbereidingen al getroffen. “We zijn meteen praktisch aan de slag gegaan. Drie maxi cosi’s, drie wippertjes en drie ledikantjes. Alles in drievoud”, zegt Mandy. “Gelukkig past het allemaal wel in huis. We hebben alleen een grotere auto moeten kopen”, lacht Mandy.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!