Kersverse RKC-trainer voelt zich thuis in Waalwijk: 'Brabanders zijn top'

28 juni 2023 om 19:00 • Aangepast 7 juli 2023 om 02:02
nl
Henk Fraser is woensdag begonnen aan zijn klus als hoofdtrainer van RKC. De geboren Surinamer woont al een aantal jaar op korte afstand van Waalwijk en voelt zich hier thuis. De trainer vertelt over zijn band met Brabant, de doelstelling van dit jaar en gaat nog één keer in op het incident in Utrecht van afgelopen seizoen.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

De vraag waarom hij heeft gekozen voor RKC is voor Henk Fraser niet in één zin samen te vatten. Maar het eerste wat hij benoemt is de gunfactor die de ploeg heeft in heel Nederland. “Niemand heeft een hekel aan RKC, het is gewoon een fijne club.”

Dat fijne gevoel heeft de oud-verdediger ook bij Brabant, hij woont nu al een aantal jaar in Lith. “Brabanders zijn top. Ik woon er nu al een tijdje en Brabant ligt mij erg goed. De mentaliteit en de cultuur binnen deze club en provincie is ook een factor geweest om te kiezen voor RKC.”

"Als je in het verkeer door rood rijdt dan betaal je de boete en mag je ook weer de weg op."

Want zeg je RKC dan zeg je familie. De club voelt voor spelers, staf en alle andere betrokkenen als je eigen familie. “De cultuur is hier ook familiair”, beaamt de nieuwe hoofdcoach. “Dat is precies de reden dat de mensen in Brabant ook fijn zijn om mee samen te werken. Ik haalde bij Utrecht niet voor niks Twan Scheepers (oud-spits van PSV en NAC) voor in mijn technische staf.”

Toch werd zijn avontuur in de Domstad geen groot succes. Op een trainingskamp halverwege het seizoen heeft Fraser één van zijn spelers, Amin Younes, bij de keel gegrepen. Het leidde tot zijn ontslag bij FC Utrecht. “Ik wil er niet te veel meer op terugkomen. Ik ben blij hier weer aan de slag te gaan. Als je in het verkeer door rood rijdt dan betaal je de boete en mag je ook weer de weg op. Dan komt ook niemand er meer op terug. Het is logisch dat je er naar vraagt. Maar het was een incident.”

"Handhaving is de doelstelling."

Dat incident zal Fraser zeker niet nog een keer overkomen, al is het maar door de vechtersbaasjes die hij heeft toegevoegd in zijn staf. Anouar Hadouir en Adil Auassar stonden als voetballers bekend als straatvechters. “Het is een staf met een stevige inhoud. Ze zijn relatief jong maar het zijn intelligente jongens en hebben veel empathie. En ze kunnen mij rustig houden!”, zegt de trainer als grapje.

Uiteindelijk weet hij wat hem te doen staat in Waalwijk. “Ze zijn hier heel realistisch. Handhaving is de doelstelling. Maar ik heb zelf de ambitie om mijn voorganger te evenaren. Daar heb ik veel respect voor en die heeft het fantastisch gedaan.”

Of dat gaat lukken weten we pas in mei. Op 12 augustus begint RKC aan de competitie tegen SC Heerenveen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!