Video

Wildwestachtervolging: man rijdt dwars door slagbomen en tegen verkeer in

30 juni 2023 om 10:13 • Aangepast 8 juli 2023 om 02:00
nl
Een 37-jarige automobilist uit Polen heeft de politie donderdagnacht flink wat werk bezorgd in Tilburg en Breda. Agenten waren naar een verdachte situatie bij de Gamma in Tilburg-Noord gereden na een melding. Bij het zien van de politie ging de bestuurder ervandoor. Na een achtervolging van dik een half uur door de straten en over de rondweg van Tilburg is de bestuurder uiteindelijk in Breda op de Teteringsedijk opgepakt.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

De automobilist trapte tijdens zijn vluchtpoging het gaspedaal flink in. Vervolgens reed hij meerdere keren door het rode licht, door spoorslagbomen op de Zwartvenseweg in Tilburg en meerdere keren tegen het verkeer in. Ook ramde hij enkele hekwerken en een politieauto.

Met hulp van politiekorpsen uit de omgeving is de auto in Breda langs de kant van de weg gezet. De auto reed zich vast op een zogeheten varkensrug (betonnen obstakel langs de weg). In de auto zaten behalve de bestuurder nog drie andere mensen. De bestuurder is aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag, rijden zonder rijbewijs en het weigeren van een bloedproef.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!