Dronken automobilist slingert over weg en rijdt rakelings langs vol terras

2 juli 2023 om 10:52 • Aangepast 11 juli 2023 om 02:01
nl
Een slingerende automobilist is zaterdagnacht aangehouden na een gevaarlijke rit door Rijsbergen en Zundert. De 67-jarige man uit Zundert reed onder meer over de verhoging van een rotonde en rakelings langs een vol terras.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Agenten zagen de man rond kwart voor een 's nachts in Rijsbergen over de verhoging van een rotonde rijden. De Volkswagen Polo waarin hij reed, had schade op de achterbumper en reed erg langzaam. Daarop besloten de agenten achter de auto aan te rijden en de bestuurder een stopteken te geven. Die trok zich daar echter niets van aan. Daarop besloten de agenten ook nog het blauwe zwaailicht boven hun auto aan te zetten.

Abrupt remmen
De bestuurder reed echter al slingerend door richting Zundert, waarbij hij op een haar na een bloembak raakte en rakelings langs een vol terras reed.

Aan het eind van de Molenstraat in Zundert lukte het de agenten hun auto voor de Polo te zetten, waarna de bestuurder abrupt remde en tot stilstand kwam. De bestuurder was onder invloed van alcohol. Hij werd aangehouden. In het politiebureau gedroeg de man zich erg vervelend. Hij noemde de agenten onder meer 'kankerlijers'.

Hij blies een promillage van ruim 1,5, dat komt neer op tussen de acht en veertien glazen bier. Agenten hebben zijn rijbewijs in beslag genomen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!