Video

Man vernielt spullen op herdenkingsplek van begraafplaats

3 juli 2023 om 11:47 • Aangepast 11 juli 2023 om 02:00
nl
Op de begraafplaats achter de St. Gertrudiskerk aan De Vinnen in Maarheeze zijn zondagmiddag vernielingen aangericht bij de herdenkingstegels. Diverse mensen zagen een man dit doen.

De dader gooide verschillende spullen op de begraafplaats kapot. Het ging hierbij om onder meer potjes, bloemen, kaarsen en foto's die door mensen bij de herdenkingstegels waren gezet.

Achter de herdenkingstegels staan urnen, maar die zouden volgens Cranendonck24 niet vernield zijn.

Het gaat om een bewoner van het asielzoekerscentrum in Budel, zo bevestigt het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). De 20-jarige man zit nog vast. Hij was sinds 30 juni op de zogeheten verscherpte toezicht-locatie in Budel ondergebracht. Het COA vangt hier mensen op die in de regel minder kansrijk zijn in de asielprocedure, zoals veiligelanders en potentiële overlastgevers. Hier geldt een strenger toezicht en een soberder opvangregime.

Desondanks kan niet voorkomen worden dat deze bewoners in de fout gaan. Een woordvoerder van het COA: "Ook op deze locatie zijn bewoners vrij om te gaan en staan. Ze mogen het terrein af wanneer ze willen. We mogen geen mensen opsluiten."

Het COA gaat voorstellen de asielprocedure van de man versneld te laten afhandelen. Ook wordt hij overgeplaatst naar de extra beveiligde locatie voor ontspoorde asielzoekers in Hoogeveen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!