Peter Bosz had een goed gesprek met Xavi Simons: 'Maar hij beslist'

4 juli 2023 om 15:26 • Aangepast 14 juli 2023 om 02:02
nl
Met de transferperiode in volle gang blijft het nog wekenlang speculeren welke spelers komen en gaan. Het heetste hangijzer bij PSV is of Xavi Simons in Eindhoven blijft of dat hij toch richting Parijs vertrekt. Trainer Peter Bosz en technisch directeur Earnest Stewart spraken al veelvuldig met de aanvallende middenvelder en zijn optimistisch.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Simons maakte afgelopen seizoen indruk en werd in zijn eerste seizoen bij PSV topscorer in de Eredivisie. Interesse van grote clubs uit Engeland lijkt hij af te wimpelen, maar er blijft één clausule blijft rondzingen.

Algemeen directeur Marcel Brands zei aanvankelijk dat Paris Saint-Germain een terugkoopclausule had van 12 miljoen euro, maar later bleek dat het slechts 6 miljoen was. Eén voordeel in deze clausule is dat de Xavi zelf mag beslissen.

"Ik heb aangegeven dat ik hem graag bij de groep wil houden, maar ook wat hij kan verbeteren"

En dus is PSV volop in gesprek met Simons om zijn contract te verlengen en nog belangrijker: de clausule uit het contract te halen. Ook de nieuwe trainer Peter Bosz sprak met de middenvelder.

“Dat was een goed gesprek. Daarna is hij op vakantie gegaan. Daar is het contact ook bij gebleven.” In het gesprek heeft de trainer meerdere onderwerpen besproken. “Ik heb aangegeven dat ik hem graag bij de groep wil houden, maar ook wat hij kan verbeteren.”

Toch weet Bosz ook dat hij geen wonderen kan verrichten. “De keuze ligt bij de speler. Ik kan vertellen wat mijn plannen zijn. Maar hij beslist wat hij gaat doen.”

"Er is één ding dat ervoor kan zorgen dat hij hier snel vertrekt maar verder hebben wij de volledige controle"

Earnest Stewart was in gesprek met de speler en zijn management. Maar de speler wisselde kort geleden van zaakwaarnemer. Daardoor moesten de gesprekken 'een soort van' opnieuw beginnen. “Xavi heeft zich stormachtig ontwikkeld. Maar het is een jongen die heel bewust bezig is met zijn carrière. Dat zien we ook terug in de gesprekken. Alleen de terugkoopclausule kan ervoor zorgen dat hij hier snel vertrekt, maar verder hebben wij de volledige controle.”

Toch zal het nog lang spannend blijven rondom de sterspeler. Er zullen nog genoeg geruchten over andere spelers komen, maar de grootste winst die PSV deze transferwindow kan boeken is het behoud van Simons. Hij moet een van de bouwstenen worden die de Eindhovense club aan het kampioenschap helpt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!