Liveblog

112-nieuws: weiland in brand • auto geraakt tijdens het keren

5 juli 2023 om 15:08 • Aangepast 14 juli 2023 om 02:01
nl
In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

22.46

Auto geraakt tijdens het keren

Twee auto's zijn op elkaar gebotst bij een verkeerslicht op de kruising van de Wolfsputtersbaan met de Waterleliesingel. Vermoedelijk wilde een van de auto's keren, wat op die plek ook is toegestaan. Vervolgens zou de auto in de flank zijn geraakt. Een vrouw is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De weg was na het ongeluk een tijd afgesloten in de richting van Bakel.

Foto: SQ Vision/Harrie Grijseels
Foto: SQ Vision/Harrie Grijseels
Foto: SQ Vision/Harrie Grijseels
Foto: SQ Vision/Harrie Grijseels
20.53

Auto op z'n kant in Ravenstein

Een auto is op de Stationssingel in Ravenstein op z'n kant beland. Er zaten op dat moment twee vrouwen in. Een van hen is door de brandweer via de achterklep bevrijd. Hoe het ongeluk precies is gebeurd, is nog onduidelijk. Wel is te zien dat het gebeurde in een bocht.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
19.58

Vermist meisje (5) weer terecht

De politie was in Oosterhout op zoek naar een vermist 5-jarig meisje. Rond tien over acht werd via burgernet bekend dat ze weer terecht is.

16.10

Rijstrook A2 dicht

Op de A2 van Den Bosch naar Utrecht sta je bij Waardenburg in file. Een kapotte vrachtwagen zorgt daar voor bijna een uur vertraging. De rechter rijstrook is daar tijdelijk afgesloten.

15.00

Weiland in brand in Vortum-Mullem

In Vortum-Mullem staat deze middag een weiland in brand. Een buurtbewoner zag rook en belde 112. De brandweer bestrijdt het vuur op dit moment. Het gaat om een groot stuk weiland dat volgens een 112-correspondente net is gemaaid.

Foto: Antwan Terburg
Foto: Antwan Terburg
14.38

Onderzoek na vondst fiets in Sprang-Capelle

De politie deed vanmiddag onderzoek rond het Halve Zolenpad in Sprang-Capelle. Iemand had daar een fiets gevonden waarbij een kinderjas en rugtasje lagen. Een politiehelikopter heeft veertig minuten boven de omgeving gehangen. De omgeving werd ruim afgezet. Het kind bleek bij oma te zijn. De politie heeft de moeder van het kind gesproken.

De politie heeft de omgeving van het Halve Zolenpad afgezet voor onderzoek (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
De politie heeft de omgeving van het Halve Zolenpad afgezet voor onderzoek (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
14.20

Kapotte vrachtwagen op A73

De rechter rijstrook van de A73 van Maasbracht richting Nijmegen is rond twee uur vanmiddag afgesloten bij Boxmeer. Daar staat een vrachtwagen met een klapband. De afsluiting van de rijstrook leidde rond kwart voor drie 's middags tot een zeven kilometer lange file vanaf Vierlingsbeek, goed voor een halfuur vertraging.

Wachten op privacy instellingen...
14.17

Ongeluk op A16

De linker rijstrook van de A16 van Breda richting Rotterdam werd vanmiddag korte tijd afgesloten bij Dordrecht na een ongeluk. De afsluiting leidde rond kwart over twee 's middags tot een negen kilometer lange file vanaf knooppunt Zonzeel, goed voor een halfuur vertraging.

13.46

Boom valt op vrouw

Op de Rietdijk in Breda is vanmiddag een boom op een 67-jarige vrouw gevallen. "De stam heeft een doorsnee van zo'n veertig of vijftig centimeter", laat een 112-correspondent weten. De vrouw raakte zwaargewond. De brandweer heeft haar uiteindelijk onder de boom vandaan gehaald. Daarna is ze behandeld door ambulancepersoneel en met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Vanwege de ernst van de situatie landde een traumaheli vlakbij de Rietdijk.

LEES: Boom valt op vrouw, traumaheli opgeroepen

12.10

File op A16

De rechter rijstrook van de A16 van Breda richting Rotterdam werd rond kwart voor twaalf vanochtend afgesloten bij Dordrecht vanwege een kapotte vrachtwagen. De afsluiting leidde rond twaalf uur tot een vijf kilometer lange file vanaf knooppunt Zonzeel, goed voor een kwartier vertraging.

11.57

Bestelbus en auto's botsen in Waalwijk

Een bestelbus en twee auto's zijn vanochtend met elkaar in botsing gekomen op de Overlaatweg in Waalwijk. Dit gebeurde rond elf uur. Een rij auto's stond voor een veerkeerslicht te wachten. Vermoedelijk merkte de bestuurder van een bestelbus dit te laat op. Die reed achterop de stilstaande auto, die daarop zijn voorganger raakte. Een van de betrokkenen is nagekeken door ambulancepersoneel. De schade aan de auto's is aanzienlijk.

Het ging mis voor een verkeerslicht op de Overlaatweg in Waalwijk (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
Het ging mis voor een verkeerslicht op de Overlaatweg in Waalwijk (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
Vanwege het ongeluk ontstond een opstopping in Waalwijk (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
Vanwege het ongeluk ontstond een opstopping in Waalwijk (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
11.49

Tak door dak auto

Een automobilist keek vanochtend vreemd op toen hij in de Bachlaan in Tilburg naar zijn geparkeerde auto liep. Daar stak een tak door het linnen dak van de auto. Door de harde wind was de tak van de boom gebroken en door het dak gewaaid. De brandweer heeft de tak verwijderd.

De tak brak af en waarde door het linnen dak van de auto in Tilburg (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
De tak brak af en waarde door het linnen dak van de auto in Tilburg (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
11.39

Auto botst op boom in Roosendaal

Op de Wouwbaan in Roosendaal botste een auto vanochtend tegen een boom in de middenberm. Dit gebeurde rond halfelf, vlakbij van Rosada. De bestuurder raakte gewond en is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De auto is door een bergingsbedrijf meegenomen.

11.15

Afgebroken tak blokkeert Esschebaan

Door de storm die momenteel over het land trekt, is langs de Esschebaan tussen Vught en Helvoirt een grote tak van een boom afgebroken en op het wegdek terechtgekomen. Daardoor werd de weg geblokkeerd. De brandweer heeft de boom in stukken gezaagd en langs de weg neergelegd, zodat de Esschebaan weer beschikbaar is. De gemeente zal de resten van de boom afvoeren.

De tak brak af door de storm die over Nederland trekt (foto: Bart Meesters).
De tak brak af door de storm die over Nederland trekt (foto: Bart Meesters).
De brandweer zaagde de boom op de Essschebaan in stukken (foto: Bart Meesters).
De brandweer zaagde de boom op de Essschebaan in stukken (foto: Bart Meesters).
11.00

Vandaar die weerwaarschuwing...

Pas vanwege de weersomstandigheden op wanneer je vandaag de weg op gaat, waarschuwt Rijkswaterstaat. Als voorbeeld wijst de organisatie op deze vrachtwagenchauffeur op de Moerdijkbrug.

Wachten op privacy instellingen...
10.40

Omgewaaide bomen

De aansluiting van de N264 met de N277 bij Wilbertoord was rond halfelf vanochtend in beide richtingen korte tijd afgesloten vanwege omgewaaide bomen.

10.16

Boom valt op stroomhuisje

Aan de Beugense Maasstraat in Beugen viel vanochtend een flinke boom op een stroomhuisje. Enexis werd opgeroepen om de schade te bepalen. De brandweer zaagde de boom klein. Het verkeer ondervond hier wat hinder van.

Enexis werd opgeroepen om te bekijken of het stroomhuisje schade heeft opgelopen door de vallende boom in Beugen (foto: SK-Media).
Enexis werd opgeroepen om te bekijken of het stroomhuisje schade heeft opgelopen door de vallende boom in Beugen (foto: SK-Media).
09.52

Seinstoring Roosendaal-Rilland-Bath

Tussen Roosendaal en Rilland-Bath rijden sinds halftien vanochtend geen intercity's vanwege een seinstoring. De extra reistijd bedraagt meer dan een uur. De NS denkt dat de problemen aanhouden tot halfvijf vanmiddag.

09.30

Treinproblemen Den Bosch-Oss voorbij

Sinds halftien vanochtend rijden er weer treinen tussen Oss en Den Bosch. Het treinverkeer op dit traject was vanochtend vroeg gestremd na een aanrijding. De NS vreesde in eerste instantie dat er pas rond tien uur 's ochtends weer treinen zouden kunnen rijden op dit traject, maar dit was een halfuur eerder al het geval.

08.17

Asociale motorrijder

Een motorrijder (29) is gisteren aangehouden nadat hij zich zeer asociaal gedroeg in het verkeer op de Europaweg in Helmond. Hij reed daar met hoge snelheid, maakte een wheelie en haalde het overige verkeer rechts in. Toen hij werd aangehouden, bleek dat de man geen motorrijbewijs heeft en dat de motor niet verzekerd is. De motorfiets bleek ook verschillende technische gebreken te hebben. Die lekte onder meer brandstof. Daarnaast had de man nog elf dagen gevangenisstraf openstaan. De man heeft verschillende processen-verbaal gekregen.

08.12

Lange files op A17 en A16

Op de A17 en de A16 stonden deze ochtend lange files door omrijdend verkeer vanwege de afgesloten Haringvlietbrug. Rond acht uur was de file op de A17 van Roosendaal richting Dordrecht, voor knooppunt Klaverpolder, acht kilometer lang. Goed voor ruim een uur vertraging. Op de A16 van Breda richting Rotterdam stond op dat moment veertien kilometer file tussen Breda-Noord en Dordrecht, goed voor een klein uur vertraging. Pas rond halftien 's ochtends namen de files aanzienlijk in lengte af.

08.00

Code rood voor het noordwesten van Nederland

Het KNMI heeft code rood afgekondigd voor de provincies Noord-Holland, Flevoland, Friesland en het IJsselmeergebied. Eerder had het meteorologisch instituut nog code oranje afgegeven voor ditgebied vanwege vanwege zware windstoten. Voor onze provincie geldt nog altijd code geel.

Wachten op privacy instellingen...
07.07

Problemen op het spoor

Vanwege een aanrijding rijden er tot tien uur vanochtend geen treinen tussen Oss en Den Bosch. De NS houdt de rekening mee dat het treinverkeer hier pas rond tien uur 's ochtends weer volgens planning zal rijden.

06.40

Appende automobilist straks vaker de klos

Automobilisten die al rijdend op hun telefoon kijken, zijn vanaf volgend jaar veel vaker de klos. Politie en het Openbaar Ministerie schaffen tientallen nieuwe camera's aan die dankzij slimme software via de vooruit kunnen zien of een bestuurder een mobieltje in de hand heeft, zo meldt het AD. De camera's komen verspreid door het land te staan en zijn verplaatsbaar. Ze kunnen wekenlang en 24 uur per dag op een traject controleren. Agenten zijn hiervoor niet meer nodig, want de systemen werken volautomatisch.

Foto's van mogelijke overtredingen worden direct doorgestuurd naar het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB). Daar beoordeelt een medewerker of iemand daadwerkelijk een mobiele telefoon in de hand heeft. Is dat het geval dan vindt diegene binnen enkele dagen een boete van 380 euro in de bus.

06.00

Oppassen wanneer je straks de weg op gaat

Vanaf acht uur vanochtend tot één uur vanmiddag geldt in onder meer onze provincie code geel vanwege zware windstoten tot zo'n tachtig kilometer per uur. In het noordwestelijke deel van het land krijgen we zelfs te maken met zeer zware windstoten door storm Poly die over het land trekt. Daar geldt daarom vanaf acht uur code oranje.

Wees extra alert wanneer je de weg op moet, zo waarschuwt Rijkswaterstaat. De ANWB noemt het 'geen goed idee' om met een caravan of een lege aanhanger de weg op te gaan.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
03.30

Auto door brand verwoest in Den Bosch

In de Graafsewijk in Den Bosch is afgelopen nacht een auto door brand verwoest een tweede auto raakte beschadigd door de hitte. Die hitte zorgde er ook voor dat een aantal ramen van een huis waarvoor de auto geparkeerd stond, sprongen. Het huis liep behoorlijke schade op. De politie onderzoekt hoe de brand kon ontstaan. Brandstichting wordt hierbij niet uitgesloten.

De melding van de brand aan het Zuidoosterfront kwam rond half vier bij de brandweer binnen. Ondanks dit nachtelijke tijdstip trok de brand heel wat bekijks. Bij aankomst van de brandweer stond de geparkeerde auto in lichterlaaie. De brandweer wist het vuur snel te blussen, maar ze kon niet voorkomen dat het voertuig als verloren moet worden beschouwd.

Door de hitte van de brand sprongen ramen van een huis (foto: Bart Meesters / SQ Vision).
Door de hitte van de brand sprongen ramen van een huis (foto: Bart Meesters / SQ Vision).
00.30

Gedumpte vaten met vermoedelijk drugsafval in brand gestoken

Gedumpte vaten met vermoedelijke drugsafval zijn gisteravond laat in het buitengebied van Nieuw-Vossemeer in brand gestoken. De brandweer werd iets na halftwaalf gealarmeerd over de situatie aan de Zeeweg. Die bluste de brand en verrichtte metingen. Naast een blusvoertuig, kwam hiervoor ook een Adviseur Gevaarlijke Stoffen naar de Zeeweg.

Vermoedelijk gaat het om vaten afkomstig uit een drugslab maar wat er precies in de vaten zat, is nog niet duidelijk. In de omgeving was volgens onze 112-correspondent een sterke geur te ruiken. Het zou gaan om zo'n 25 tot dertig gedumpte vaten. Het waterschap is op de hoogte gebracht. Een gespecialiseerd bedrijf ruimt het afval op.

Foto: Christian Traets / SQ Vision.
Foto: Christian Traets / SQ Vision.
00.00

Brand in loods met hooi en landbouwmachines

In een loods aan de Dodesteeg in het buitengebied van Wijk en Aalburg is gisteravond rond elf uur brand uitgebroken. In de loods stonden enkele landbouwmachines. Ook lag er een berg hooi. Over de oorzaak van de brand is niks bekend. De brandweer wist te voorkomen dat het vuur oversloeg naar een stal met koeien.

Verschillende brandweerkorpsen rukten uit met meerdere tankautospuiten, een hoogwerker en het grootwatertransport om het vuur te bestrijden. Het brandende hooi werd naar buiten gereden om daar geblust te worden. Toen de brandweer de situatie onder controle had, is ze nog enige tijd beziggeweest met nablussen. Hoe groot de schade is, is niet duidelijk. Voor zover bekend raakte er niemand gewond.

Foto: Iwan van Dun / SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!