Video

Noëlla (3) beschilderde de auto met stucmiddel en gaat viral met video

5 juli om 19:30 • Aangepast 14 juli om 02:00
nl
De driejarige Noëlla heeft zichzelf en een Mercedes van haar moeder beschilderd met stucmiddel. Haar moeder filmde het resultaat en dat trok veel bekijks. Binnen een dag hebben miljoenen kijkers het filmpje van de kleine Picasso gezien. Gelukkig gaat het goed met haar, maar met de auto ietsje minder. “Ik vond de kleur van mama’s auto niet zo mooi.”
Profielfoto van Tom Berkers
Geschreven door

Binnen de familie heeft Noëlla een bijnaam: Cruella. En dat is niet voor niets, zegt haar moeder Priscilla. “Ze is van kleins af aan al heel ondernemend en haalt wel meer kattenkwaad uit. Het is er een om in de gaten te houden. Toen ze binnenkwam onder de smurrie, was ik niet verbaasd. Maar dít had ik nu ook weer niet verwacht!”

Noëlla lijkt niet heel erg onder de indruk te zijn van wat haar schilderkunsten hebben veroorzaakt. “Ik had mama’s auto gekleurd, want die moest een andere kleur hebben. Ik vind regenboogkleuren mooi", vertelt ze. "Maar mama was een beetje boos. Daar schrok ik wel van.”

"We waren bang dat ze het had ingeslikt."

Toen Priscilla met haar dochter naar buiten liep, schrok ze toch wel even. “Ik zag toen pas dat het stucmiddel was. De auto maakte me niet meer uit. Ik was bang dat het spul niet meer van haar af zou komen. Of dat ze het had ingeslikt.” Gelukkig was dat laatste niet het geval. En zorgde een flinke schrob-beurt weer voor een schone Noëlla.

De auto heeft wat langer tijd nodig. Het stucmiddel is echt overal tussen gelopen. En een poging de wagen zelf te poetsen, heeft vooral voor krassen gezorgd. De schade kan volgens Priscilla in de duizenden euro's lopen.

Inmiddels is ook duidelijk hoe Noëlla aan haar schildersmaterialen kwam. Het stucmiddel kwam uit emmers die naast de auto stonden. “Ze zijn al langer aan het bouwen bij ons in de wijk en die emmers stonden er al twee weken", vertelt Priscilla. "Drie emmers waren al eens geopend, daardoor kreeg Noëlla ze zelf open. Het aannemersbedrijf voelt zich verantwoordelijk en vergoeden alles.”

"De reacties waren best heftig."

De video is te zien op meerdere social media kanalen en is hier ondertussen miljoenen keren bekeken. De reacties waren niet altijd positief. Zo vinden mensen dat Priscilla nogal hard tekeer gaat tegen haar dochtertje. Of ze vragen zich af hoe het kan dat het kleine meisje zo lang ongestoord haar gang kon gaan. “Ik schrok wel even toen ik het las. Sommige dingen zijn echt heftig. Maar de mensen die mij kennen, die weten wel dat ik goed ben voor mijn kinderen.”

De familie van Noëlla kan er gelukkig wel om lachen en zijn blij dat alles is gefilmd. “Wij filmen hier alles, want dat is leuk voor later. Ik krijg nu vaak verhalen te horen over mezelf vroeger van wat ik uitspookte. Ik vind het jammer dat daar geen beelden van zijn. Daarom vind ik het leuk dat ik dat voor Noëlla wel heb.”

Het filmpje dat inmiddels zo vaak bekeken is:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!