Video

Fietser rijdt zonder verlichting over de A2: 'Navigatie stuurde mij zo'

8 juli 2023 om 06:02 • Aangepast 18 juli 2023 om 02:01
nl
Een 18-jarige fietser veroorzaakte vrijdagnacht een levensgevaarlijke situatie op de A2 tussen Den Bosch en Vught. Hij fietste daar over de snelweg, zonder verlichting.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Bij de meldkamer van de politie kwamen rond halftwee 's nachts meerdere meldingen binnen over de fietser die op de snelweg reed. Agenten haastten zich daarop naar de A2. Inmiddels hadden voorbijgangers de fietser laten stoppen en hem een veiligheidsvest aangedaan.

Bekeuringen
De man fietste op de A2 tussen de afrit bij het provinciehuis en de afslag naar de A65 bij Vught. Naar eigen zeggen had de man de navigatie op zijn telefoon ingesteld naar huis en werd hij door de navigatie via de snelweg naar huis gestuurd.

"De man was behoorlijk onder invloed van alcohol en het spoor bijster", zag een 112-correspondent. Agenten hebben de man met zijn fiets begeleid naar de afrit A65 vlakbij de Rembrandtlaan bij Vught, waar hij zijn weg naar huis kon vervolgen.

Aan de fietstocht over de snelweg houdt de man wel een bekeuring van 130 euro over, vanwege het rijden op de snelweg. Ook kreeg hij een boete van zestig euro voor fietsen zonder verlichting.

De fietser veroorzaakte een gevaarlijke situatie op de A2 (foto: Bart Meesters).
De fietser veroorzaakte een gevaarlijke situatie op de A2 (foto: Bart Meesters).
Agenten begeleidden de man naar de Rembrandtlaan in Vught (foto: Bart Meesters).
Agenten begeleidden de man naar de Rembrandtlaan in Vught (foto: Bart Meesters).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!