Festivals Awakenings en Bospop blazen zondagprogramma af vanwege noodweer

9 juli 2023 om 11:18 • Aangepast 18 juli 2023 om 02:01
nl
Ook festival Awakenings in Hilvarenbeek gaat zondag niet door vanwege het naderende noodweer. Er wordt later in de middag en in de avond onweer, hagel en harde wind verwacht. Festival Bospop, net over de Brabantse grens in Weert, nam eerder op de ochtend al het zekere voor het onzekere en gelastte het zondagprogramma af. Ook dit festival trekt veel Brabanders.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Door de afgelasting van het festival Bospop in Weert staat er een lange file bij Maarheeze op de autosnelweg A2. Ook de binnenwegen zitten dicht door sluipverkeer. Duizenden festivalgangers proberen naar huis te rijden.

Bezoekers van Bospop en Awakenings wordt aangeraden niet meer naar het festivalterrein te komen. Awakenings heeft al aangegeven dat bezoekers op een of andere manier gecompenseerd gaan worden.

De kermis in Dongen is om half twee tijdelijk gesloten. Om zes uur wordt bekeken of die zondagavond weer open kan. De kermis in Helmond verwacht zondag wél open te gaan, maar niet volledig. De kermis schrapt de activiteiten rondom de kindermiddag.

Evenementen
Veel evenementen wachten vooralsnog af. Festival Bazaar in Boxtel spreekt bijvoorbeeld op Facebook van ‘stilte voor de storm, ook letterlijk’ maar zegt ‘een heerlijk warme Bazaar’ tegemoet te gaan.

Het 100-jarige jubileumfeest van de Gemeente Waalre is wel alvast afgelast. De gemeenteraad hielp zondag mee om de spullen voor de festiviteiten mee op te ruimen. Ook de festivals Trek in Den Bosch en Streetrock in Bakel gaan zondag niet door.

LEES OOK: Uittocht is begonnen bij Awakenings Festival: 'Was hier pas net aangekomen'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!