Auto voor je vakantie laten checken? 'Dan ben je waarschijnlijk te laat'

13 juli 2023 om 20:00 • Aangepast 1 augustus 2023 om 02:00
nl
Je vakantie gaat dit jaar naar Spanje. Voor de zekerheid wil je je auto nog even laten nakijken, maar de garagehouder heeft slecht nieuws. Pas na de zomer ben je aan de beurt. Je bent niet de enige die dit overkomt. De wachttijden lopen bij bijna alle garages flink op. "Spoedreparaties doen we tussendoor, voor regulier onderhoud moet je wachten."
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Met regelmaat gaat de telefoon bij Automundi in Gemert. Mensen die hun auto willen laten nakijken, want zeker nu het zo heet is in Zuid-Europa is een goed werkende airco bijvoorbeeld wel fijn. "Voor hun vakantie kunnen we ze niet meer helpen", zegt garage-eigenaar Geert Emonds.

Klanten die nu bellen, zijn eind augustus aan de beurt. "In de bouwvak zijn we ook deels dicht voor particulieren. Maar eigenlijk is het hier altijd zo druk. Als een auto echt kapot is, kijken we wel even of we kunnen helpen. Maar voor regulier onderhoud, hebben we geen ruimte in de agenda. En ook bij andere garages in de buurt is het druk, weet ik."

'Pas over een maand aan de beurt'

Bij Auto Hommel in Etten-Leur werken ze net als andere jaren de hele vakantie door. De monteurs hebben hun handen vol aan het vele werk, vertelt eigenaar Patrick Hommel. "Mensen die een afspraak willen maken, zijn pas over een maand aan de beurt."

Dat is al iets beter dan in juni, toen de wachttijd vijf weken was. "Er is in de media veel aandacht geweest voor de drukte bij garages. Klanten zijn daardoor zelf ook beter gaan plannen. Voorheen belden ze een week van tevoren, nu maken diezelfde mensen soms al een afspraak voor het najaar."

Korte spoedreperaties zoals het vervangen van een lekke band of het repararen van een rem die aanloopt, worden tussendoor gedaan. "We plannen de monteurs niet helemaal vol. Dan is er tijd voor dit soort korte klussen. Maar als bijvoorbeeld een aircopomp vervangen moet worden, duurt zoiets al snel vier uur. Dan zal die klant toch weken moeten wachten. Je kan met zo'n auto gewoon veilig rijden, dus dat is voor ons geen spoed," zegt Hommel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!