Dankzij deze trainer schopten twee tennissers het tot de top 100

12 juli 2023 om 20:08 • Aangepast 21 juli 2023 om 02:01
nl
Tennissers Bart Stevens uit Waalwijk en Matwé Middelkoop uit Breda presteerden uitstekend op Wimbledon, al werden ze woensdag wel uitgeschakeld. De twee zijn niet alleen dubbelspecialist en provinciegenoten, ze hebben ook allebei dezelfde Brabantse trainer: Willem Jan van Hulst. "Bart en Matwé zijn hongerig en ambitieus, ze doen het uitstekend", aldus de coach vanuit Londen.
Profielfoto van Leon Voskamp
Geschreven door

Van Hulst runt al vele jaren samen met zijn vader Tennis Academy Henk van Hulst. Bart Stevens en Matwé Middelkoop kwamen al op hun elfde of twaalfde naar de tennisschool in Valkenswaard. Vooral met Matwé heeft Willem Jan al veel meegemaakt.

"Ik weet nog goed hoe hij bijvoorbeeld zijn eerste nationale titel pakte, dat hij voor het eerst in de top 100 stond en voor het eerst meedeed aan een grandslamtoernooi. Dat soort mooie momenten, daar doe je het voor."

"Mooi om met zo'n ervaren tennisser te werken."

Matwé viert op 3 september zijn 40ste verjaardag. Hij verkeert in topvorm, zo bleek dit jaar op Roland Garros waar hij in het dubbelspel de halve finale haalde. Tijdens Wimbledon verloor hij woensdagmiddag met de Indonesische Aldila Sutjiadi in de halve finale van het gemengd dubbel. Trainer Van Hulst: "Hij heeft een enorme drive en legt de lat erg hoog voor zichzelf. Hij wil er echt alles uit halen. Het is mooi om met zo'n ervaren en hongerige tennisser te werken. Dat hij 39 jaar is en in de wereldtop meedraait, zegt iets over hem."

Die ervaring heeft Bart Stevens nog niet, maar ook de Waalwijker maakte indruk op het heilige gras in Londen. Samen met Tallon Griekspoor haalde hij de kwartfinale, tevens het eindstation. De trainer: "Tijdens Roland Garros deden ze ook mee, maar wisten ze als invalduo pas anderhalf uur voor aanvang dat ze in actie moesten komen. De voorbereiding was verre van optimaal en ze speelden geen goede partij. Nu op Wimbledon waren ze ook reserve maar was al eerder duidelijk dat ze gingen spelen."

"Hij zet hele grote stappen in zijn loopbaan."

Bart staat door zijn Wimbledon-prestaties in de top 100 van de dubbelspelers. Van Hulst: "Als ik hem zie spelen met Tallon, dan denk ik: wow! Hij heeft moeten wachten op zijn kans op een grandslam en doet vervolgens dit. Door op dit niveau uit te komen en te presteren zet hij hele grote stappen. Dit is erg belangrijk voor zijn carrière, want op deze manier kan hij vaker rechtstreeks worden toegelaten tot hoofdtoernooien."

Na een succesvol Wimbledon-toernooi zal het verwachtingspatroon wel heel anders worden. "Tegenstanders kennen hem niet altijd en houden geen rekening met Bart. Dat zal straks wel zo zijn en ze gaan hem proberen pijn te doen op zijn ontwikkelpunten. De volgende fase in zijn loopbaan is erg belangrijk. Maar wij hebben er vertrouwen in, dit toernooi geeft een enorme boost."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!